Lønsikring: Skal du forsikre dig mod arbejdsløshed?
En lønsikring er en forsikring, der kan sikre dig en højere indkomst end dagpenge, hvis du bliver arbejdsløs. Men kan det betale sig?
Lønsikring er en forsikring mod at gå for meget ned i løn, hvis du bliver arbejdsløs. Her betaler forsikringen et beløb oveni dine dagpenge, så du er tættere på at få, hvad der svarer til din tidligere løn. Typisk vil du på den måde kunne få dækket 80-90 procent af den løn, du havde i dit tidligere job. Der vil dog typisk være et maksimalt beløb i kroner og øre, fx 40.000 kr..
Lønsikring kan du enten købe via din a-kasse eller via et forsikringsselskab.
- Hvem kan få lønsikring?
- Hvad dækker lønsikringen ikke?
- Hvad koster lønsikring?
- A-kasse eller privat lønforsikring?
- Hvilken lønsikring er bedst?
- Kan lønsikring betale sig?
- Hvad skal du være opmærksom på, før du køber lønsikring?
Få hjælp her.
Er lønsikring en god idé for dig?
Lønsikringen er ikke pengene værd for dig, der tjener under 26.000 kroner om måneden før skat.
De 26.000 kroner inkluderer provision, fri telefon, fri bil og andre skattepligtige indtægter, som fremgår af dine lønsedler. Din arbejdsgivers pensionsbidrag og arbejdsmarkedsbidrag skal du ikke regne med.
Vil du læse mere nu?
Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.
Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.
Disse hundeforsikringer er de bedste og billigste
Der er store prisforskelle på hundeforsikringer, men de bedste i vores test tilbyder både en god pris og en god dækning. Se, hvilken forsikring til din hund er den bedste - og billigste her.
Hvilken forsikring dækker skader efter uvejret?
Er det din forsikring eller naboens, der dækker, hvis træet i din have vælter over i naboens hus, eller hvis naboens brønd flyder over under et skybrud? Bliv klogere her.
Det vilde vejr kan presse forsikringspriserne op
Klimaforandringerne sender mere regn og rusk ind over Danmark, og det resulterer i flere væltede træer, oversvømmelser og flyvende havetrampoliner. Vi risikerer dog også, at det resulterer i dyrere forsikringspriser, hvis ikke vi finder fælles løsninger, mener Forbrugerrådet Tænk.