Forbrugerrådet Tænk

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Titel

Sådan har vi testet makrel i tomat

Forbrugerrådet Tænk har testet 8 forskellige mærker af makrel i tomat. 5 dåser med større stykker makrelfileter samt 3 dåser med mere eller mindre findelt makrel.
Af Lars Nøhr Andresen
14. April 2016
Foto: Kim Vadskær

Testet for skadelige stoffer

Dåserne er testet for indhold af bisphenol, ligesom fiskene er testet for indhold af tungmetallerne bly, cadmium og kviksølv – altså tungmetaller, der er kendt for at ophobe sig i især fede fisk som makrellen.

Indhold af omega-3-fedtsyrer undersøgt Indholdet af omega-3-fedtsyrer, som fede fisk bidrager med til kosten, er undersøgt for om de deklarerede indhold stemmer overens med det virkelige.

Fisken er smagstestet

Smagstesten er foretaget af 4 eksperter, som smagte på prøverne, så de ikke var i stand til at genkende mærket, hvorefter de vurderede, hvor godt de kunne lide smagen, og kom med en beskrivelse af hvert produkt.

Samlet bedømmelse vægter således

  • Smag: 80 %,
  • omega-3-fedtsyrer: 15 %,
  • tungmetaller og bisphenol: 5 %.