Forbrugerrådet Tænk

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Titel

Brødristere: Skal den være flad eller stående?

Flade brødristere gør det nemt at riste boller og rundstykker. Men klarer de sig lige så godt i testen som de opretstående toastere?
Af Lars Nøhr Andresen
5. August 2019
staaende eller flad broedrister
Foto: ICRT

Flade brødristere er til danske rundstykker

Flade brødrister er, ifølge projektleder fra Forbrugerrådet Tænk, Peter Skjødt, primært et dansk fænomen og ikke en type brødrister, man ser så mange andre steder i verden.

Fordelen ved den flade brødrister er, at man kan lægge et rundstykke eller lignende, som ikke lige kan presses ned i en opretstående type, på risten. Typisk kan der ristes mere brød ad gangen på den flade type end på den opretstående brødrister, også kaldet toaster.

Ulempen på den flade brødrister er til gengæld, at brødet kun ristes på én side ad gangen, og at det skal vendes manuelt.

Forbrugerrådet Tænk har testet, hvor godt brød bliver ristet på forskellige brødristere, og testen viser, at der er forskel på flade og opretstående brødristere.

Flad brødrister 'dårlig' til at riste brød

Forbrugerrådet Tænks test viser, at brødet ristes langt mere ujævnt på de flade typer end i de opretstående typer, og ingen af de tre flade modeller i testen klarer sig synderligt godt.

3 brødristere af den flade type er med i testen: OBH Nordica…

Få fuld adgang til taenk.dk

Bliv medlem for 54 kr./måneden:

  • Find de bedste produkter

  • Undgå at blive snydt

  • Få mere end 150 uvildige test

  • Modtag medlemsmagasin

  • Få hjælp før, under og efter køb