Kokkeknive: Sådan sliber du kniven
Forbrugerrådet Tænks test af kokkeknive viser, at en del knive bliver målbart skarpere af at blive slebet fra ny, og at knivene holder skarpheden bedre. Se, hvordan du gør din kniv skarp.
Slibning af en kniv går både ud på, at æggen på kniven skal gøres skarp, samt at æggen på kniven har den rette vinkel, så kniven skærer optimalt.
Forbrugerrådet Tænk giver dig herunder tips til, hvordan du kan slibe din kniv skarp igen.
Fordele |
Ulemper |
|---|---|
|
|
Fordele |
Ulemper |
|---|---|
|
|
Fordele |
Ulemper |
|---|---|
|
|
Fordele |
Ulemper |
|---|---|
|
|
Disse silikoneforme er uden uønsket kemi
Silikoneforme er praktiske, når du skal bage kager og muffins. Men nogle bageforme kan afgive uønsket kemi. Se, hvilke bageforme der er uden uønskede kemikalier.
Sådan køber og vedligeholder du en skarp kokkekniv
Er dyre kokkeknive bedre end billige? Og hvordan passer du godt på kniven, så den bliver ved med at være skarp i mange år? Få svarene her.
Sådan undgår du uønsket kemi i gryder og stegepander
Nogle gryder og stegepander kan frigive metaller, aluminium eller PFAS til maden. Se, hvilke gryder og stegepander der er de bedste valg uden uønsket kemi.