Kokkeknive: Sådan sliber du kniven
Forbrugerrådet Tænks test af kokkeknive viser, at en del knive bliver målbart skarpere af at blive slebet fra ny, og at knivene holder skarpheden bedre. Se, hvordan du gør din kniv skarp.
Slibning af en kniv går både ud på, at æggen på kniven skal gøres skarp, samt at æggen på kniven har den rette vinkel, så kniven skærer optimalt.
Forbrugerrådet Tænk giver dig herunder tips til, hvordan du kan slibe din kniv skarp igen.
Fordele |
Ulemper |
---|---|
|
|
Fordele |
Ulemper |
---|---|
|
|
Fordele |
Ulemper |
---|---|
|
|
Fordele |
Ulemper |
---|---|
|
|
Sådan undgår du uønsket kemi i gryder og stegepander
Nogle gryder og stegepander kan frigive metaller, aluminium eller PFAS til maden. Se, hvilke gryder og stegepander der er de bedste valg uden uønsket kemi.
Denne elkedel dumper i vores test
Elkedlen er en enkel køkkenmaskine, som kun har til opgave at koge vand. Vi dumper en elkedel i vores test, fordi låget bliver for varmt, men vores test viser, at flere elkedler har udfordringer.
Sådan afkalker du dine køkkenmaskiner
Elkedler, kaffemaskiner og espressomaskiner skal jævnligt afkalkes. Læs her, hvordan du bedst afkalker dine køkkenmaskiner.