Kokkeknive: Sådan sliber du kniven
Forbrugerrådet Tænks test af kokkeknive viser, at en del knive bliver målbart skarpere af at blive slebet fra ny, og at knivene holder skarpheden bedre. Se, hvordan du gør din kniv skarp.

Slibning af en kniv går både ud på, at æggen på kniven skal gøres skarp, samt at æggen på kniven har den rette vinkel, så kniven skærer optimalt.
Forbrugerrådet Tænk giver dig herunder tips til, hvordan du kan slibe din kniv skarp igen.

Fordele |
Ulemper |
---|---|
|
|

Fordele |
Ulemper |
---|---|
|
|

Fordele |
Ulemper |
---|---|
|
|

Fordele |
Ulemper |
---|---|
|
|

Sådan køber og vedligeholder du en skarp kokkekniv
Er dyre kokkeknive bedre end billige? Og hvordan passer du godt på kniven, så den bliver ved med at være skarp i mange år? Få svarene her.

Sådan undgår du uønsket kemi i gryder og stegepander
Nogle gryder og stegepander kan frigive metaller, aluminium eller PFAS til maden. Se, hvilke gryder og stegepander der er de bedste valg uden uønsket kemi.

Hvilken type blender skal jeg vælge?
Blendere fås i flere forskellige typer. Du kan få en traditionel blender, en stavblender eller en smoothie blender. Men hvilken skal du vælge?