Forbrugerrådet Tænk

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Titel

Smalle opvaskemaskiner: Find den bedste

En opvaskemaskine på 45 centimeter fylder mindre i køkkenet. Men hvordan finder du en god maskine? Se, hvilke der klarer sig bedst i vores test.
Af Christina Vejsgaard Koch
15. Juli 2021
Smal-opvaskemaskine-45-centimeter
Foto: Getty Images

Smalle opvaskemaskiner er en dyr løsning

Små, smalle opvaskemaskiner på 45 centimeter kan være en løsning, hvis du vil ikke har plads til en opvaskemaskine i normal størrelse.

De smalle maskiner er dog typisk dyrere, men klarer sig ikke nødvendigvis bedre i vores opvaskemaskine test end de almindelige modeller. Hvis du kan finde plads til en opvaskemaskine i fuld størrelse kan du altså få en bedre maskine til færre penge.

Hvornår skal jeg vælge en smal opvaskemaskine?

Smalle opvaskemaskiner anbefaler vi kun, hvis du slet ikke har plads til en opvaskemaskine på 60 centimeter. Også selvom der kun er én person i husstanden.

Fyld i stedet maskinen med gryder og pander, så du får udnyttet pladsen. Du kan også vælge en opvaskemaskine med sensorstyring, hvis du ikke fylder din opvaskemaskine helt.

Læs mere: Disse opvaskemaskiner er Bedst i test

Disse smalle opvaskemaskiner har vi testet

Forbrugerrådet Tænk har testet smalle opvaskemaskiner på 45 centimeter fra AEG, Bosch, Brandt, Electrolux Gram, Ikea, Logik og Siemens.

Se hele testen af opvaskemaskiner

 

Disse smalle opvaskemaskiner klarer sig bedst i testen

De 2 smalle opvaskemaskiner, der klarer sig bedst i testen er udmærkede opvaskemaskiner. De har begge et godt men langsomligt ecoprogram.

Få fuld adgang til taenk.dk

Bliv medlem for 54 kr./måneden:

  • Find de bedste produkter

  • Undgå at blive snydt

  • Få mere end 150 uvildige test

  • Modtag medlemsmagasin

  • Få hjælp før, under og efter køb