Forbrugerrådet Tænk

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Titel

Billedkvalitet: Sådan indstiller du din fladskærm

Billedkvaliteten på dit smart-tv bliver meget bedre, hvis du indstiller dit tv korrekt. Få hjælp til at indstille lysstyrke, kontrast og farver.
Af Mikkel William Nielsen
9. Oktober 2020
Foto: iStock

Indstillingerne fra producenten er ikke optimale

Nye fladskærme er forudindstillet af producenten. I butikken er tv’et indstillet til at brage igennem i forhold til konkurrenterne i butikken. Skærmbilledet kan derfor godt se anderledes ud derhjemme, end da du så tv’et i butikken.

Skærmen er indstillet til at bruge mindst mulig strøm, så fladskærmen kan få et godt energimærke. Det giver dog ikke altid det bedste billede. Derfor er det værd at justere indstillingerne, så du får den optimale billedkvalitet.

Billedkvalitet: Lysstyrke og kontrast gør en stor forskel

Lysstyrken og kontrasten gør en stor forskel for billedet på dit tv. Sammen med skærmens farvetone, er det de væsentligste funktioner, du skal være opmærksom på, når du justerer indstillingerne.

Forbrugerrådet Tænks laboratoriemedarbejdere giver de bedste bud på indstillinger for hver model i vores test af fladskærme.

Se vores test af fladskærme her

Se bedste indstillinger i vores test

Forbrugerrådet Tænks test af fladskærme rummer over 200 forskellige modeller

Start med at finde din model i testen, og se laboratoriets bud på den bedste indstilling. Den bedste indstilling af billedkvalitet finder du under "Specifikationer".

Lysforholdene i din stue og vores testlaboratorium er formentlig forskellige. Synes du ikke, at billedet er optimalt med de anbefalede indstillinger, kan du justere billedet yderligere.

Du behøver ikke betale for at få skærmen indstillet

Flere forretninger tilbyder at indstille og opdatere dit smart-tv mod betaling, når du køber et nyt tv. Det er sjældent du har brug for den ydelse.

Smart-tv og fladskærme guider dig igennem opsætning af billede og lyd, når du tænder det derhjemme…

Få fuld adgang til taenk.dk

Bliv medlem for 54 kr./måneden:

  • Find de bedste produkter

  • Undgå at blive snydt

  • Få mere end 150 uvildige test

  • Modtag medlemsmagasin

  • Få hjælp før, under og efter køb