Sådan kontakter du Facebook eller Meta | Forbrugerrådet Tænk
Gå til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem

Sådan kontakter du Facebook

Din Facebook-profil er blevet hacket, deaktiveret eller noget helt tredje, og du vil ringe til Facebook. Det kan du ikke, men du har andre muligheder. Få hjælp her.

Foto: Getty Images · 12. april 2024
Sådan kontakter du facebook

Har du forsøgt at komme i kontakt med Facebook eller Meta, som firmaet bag hedder?

Det kan være, at din Facebook-side er blevet overtaget af svindlere, som har ændret din kode, så du ikke længere kan komme ind på din profil.

Eller måske har Facebook lukket din profil, fordi nogen har klaget over den, men du har ikke brudt Facebooks regler og vil gerne have profilen åbnet igen. 

Vi har samlet dine (begrænsede) muligheder for at kontakte Facebook her.

Ringe eller skrive en mail til Facebook?

Nej. Facebook har ikke et telefonnummer eller en mailadresse, hvor du kan få fat på en supportmedarbejder.

Kontakte Facebook via hjemmesiden?

Ja. Facebook har forskellige formularer, hvor du kan kontakte dem direkte. 

Du finder typisk formularerne under Hjælp / Support. Du kan også finde links til nogle af de vigtigste formularer her.

Deaktiveret konto

Er din konto blevet deaktiveret, så få hjælp af Facebook via deres formular.

Hacket konto

Hvis du opdager eller mistænker, at din Facebook-konto er blevet hacket, kan du kontakte Facebook for at få kontrollen med din profil tilbage.

Sådan sikrer du din Facebook-konto bedst muligt

1. Hav et stærkt password. Passwords skal være unikke og svære at gætte.

2. Brug tofaktorgodkendelse. Du kan slå denne ekstra godkendelse til, der sender en engangskode på sms eller via godkendelsesapp, hver gang du skal logge på, eller når du logger på fra en ny enhed.

3. Etabler loginunderretninger. Du kan på Facebook aktivere loginunderretninger, så du modtager en mail eller en anden notifikation, hver gang nogen prøver at få adgang til din konto fra en ny eller ukendt enhed eller browser.

Slette profil på afdødt familiemedlem?

Facebook har en formular, der kan bruges til at få fjernet en afdød persons konto, eller få kontoen ændret til et mindesmærke.

Anmelde ulovligt indhold på Facebook?

Ser du et Facebook-opslag med ulovligt indhold, skal du klikke på de tre prikker over opslaget og vælge ”Anmeld opslag”.

Hvis du opdager, at Facebook ikke har fjernet det ulovlige indhold, kan du klage til DSA-tilsynet.

Forbrugerrådet Tænk mener: Det skal være nemt at anmelde ulovligt indhold og komme i kontakt med Facebook

”Forbrugerne har længe oplevet, at det var svært at komme i kontakt med Facebook og rent faktisk få et meningsfuldt svar fra platformen, hvis ulovligt indhold florerer på deres platform.

Nye regler fra EU gør, at Facebook og andre platforme nu har et ansvar for det ulovlige eller skadelige indhold, der ligger på deres platform, og de har pligt til at nedtage det, hvis de bliver gjort bekendt med, at det ligger der. Det skal være nemt at anmelde ulovligt indhold, og man har krav på, at få en kvittering for sin henvendelse samt hvad de beslutter at gøre.

Er man uenig i beslutningen, skal man kunne klage til en intern klagefunktion. Synes man herefter stadig ikke, at ens anmeldelse bliver behandlet korrekt, har man mulighed for at klage til Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, der er tilsynsmyndighed for at reglerne bliver overholdt.”

- Ida Daarbak Reislev, jurist i Forbrugerrådet Tænk