Forbrugerrådet Tænk

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Titel

Løbecykler: Undgå usikre fejlkøb

Løbecykler lærer børn at køre på cykel, men du skal se dig for inden køb. Forbrugerrådet Tænk har tidligere testet løbecykler. Få konklusioner fra testen.
Af Jesper Frydland-Raun
21. November 2019
Løbecykler: Undgå farlige fejlkøb
Foto: Andreas Mikkel

Løbecykler var fyldt med fejl

Løbercykler er en god måde at lære børn at cykle på, fordi de træner at holde balancen på 2 hjul. Men en grundig og uvildig test fra Forbrugerrådet Tænk har tidligere afsløret, at der blandt andet er farlige smådele på de testede modeller og steder, hvor barnet kan få fingrene i klemme.

I testen af 10 forskellige løbecykler i både træ, metal og plastik var der fokus på, hvor sikre og holdbare cyklerne var. Testen undersøgte desuden, om der var skadelige kemikalier i håndtag og sadel, og hvor gode løbecyklerne var for børnene at køre på.

Løbercykler i testen gik relativt nemt i stykker. Flere løbecykler indeholdt desuden uønsket kemi eller var designet således, at de ikke aflastede barnets ryg ved bump i vejen. Testen blev gennemført i 2013. Men du skal stadig være opmærksom på de forholdsregler og konklusioner, som testen viste.

Medlemmer kan læse testen i medlemsbladet fra juni 2013

Styret skal kun kunne dreje cirka 45 grader

Et styr, som kun kan dreje cirka 45 grader, giver den bedste og mest stabile kørsel for børnene og minimerer risikoen for styrt.

Hvis styret kan dreje mindre end det, bliver barnet nødt til at stoppe op og løfte cyklen rundt, når det skal svinge. Men kan…

Få fuld adgang til taenk.dk

Bliv medlem for 54 kr./måneden:

  • Find de bedste produkter

  • Undgå at blive snydt

  • Få mere end 150 uvildige test

  • Modtag medlemsmagasin

  • Få hjælp før, under og efter køb