Dækker reklamationsretten også dit batteri?
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

Dækker reklamationsretten også dit batteri?

Reklamationsretten på to år gælder indbyggede batterier i mobiler og ure. Men har du ret til et nyt batteri, hvis det bliver slidt? Få styr på reglerne her.

Foto: Getty Images · 21. april 2023
Mand prøver at oplade sin telefon

Køber du en smartphone, en robotstøvsuger eller andre varer, har du reklamationsret på produktet i de første to år efter købet.

Reklamationsretten betyder, at du som udgangspunkt har ret til at få repareret eller byttet din vare, hvis den går i stykker.

Indbyggede batterier i eksempelvis din computer eller dit ur er en del af det produkt, du har købt. Derfor gælder reklamationsretten på to år også for denne del af varen.

Batterier: Det har du ret til

Batterier bliver slidt med tiden, og virker din varer ikke pga. dette naturlige slid, har du ikke ret til reparation eller ombytning, da det ikke er fejl ved varen.

Bliver batteriet til gengæld hurtigere, inden for de to første år, slidt mere, end man kunne forvente, er der tale om en mangel, du kan derfor gøre brug af dine rettigheder

Men er det slid eller en fejl på batteriet? Det kan være svært at vurdere. Så gå altid til sælgeren og brug din reklamationsret, hvis batteriet ikke fungerer godt.

Skift af batteri påvirker ikke din reklamationsret for produktet

Går batteriet i dit produkt i stykker inden for reklamationsfristen på to år? Så skal du kontakte sælgeren af produktet. Måske er dit ødelagte batteri omfattet af reklamationsretten.

Sælgeren skal i så fald sørge for reparation eller udskiftning af batteriet.

Dine forbrugerbeskyttede rettigheder gælder, selvom du selv har skiftet batteriet eller har fået dette gjort hos en ikke-autoriseret reparatør. Har den uautoriserede reparatør imidlertid påført skader på din vare, kan du ikke gøre dette gældende overfor sælgeren, men må i stedet gøre den gældende overfor reparatøren.

Reklamationsret er ikke det samme som garanti

Du har altid reklamationsret, når du køber en vare, fordi reklamationsretten er en del af de forbrugerbeskyttede regler. Sælgeren eller producenten af din robotstøvsuger, elcykel eller robotplæneklipper kan frivilligt vælge at give dig en garanti.

Garantier skal altid stille dig bedre end de rettigheder, du allerede har ifølge købeloven. 

Brug altid reklamationsretten først. Kan du ikke bruge din reklamationsret – eksempelvis fordi der er gået mere end to år? Så skal du tjekke, om der er garanti på din vare. Med garantien har du måske alligevel ret til at få repareret eller byttet varen.