Forbrugerrådet Tænk

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Titel

Batteriet til elcyklen gik i stykker inden for 1 år

Karina Andersen kunne hverken få batteriet til sin elcykel repareret eller udskiftet til et nyt, da det gik i stykker efter 11 måneder.
Af Annette Birch
9. August 2021
Batteriet til elcyklen gik i stykker inden for et år
Foto: Thomas Dahl

Da Karina Andersens elcykelbatteri gik i stykker efter 11 måneder, fik hun at vide, at hun kunne købe et nyt batteri. Amladcykler.dk, der havde solgt hende cyklen, ville hverken reparere det eller udskifte det til et nyt, da der var trængt vand ind.

“Det blev jeg ret provokeret af. Cyklen er kun blevet brugt til småture og har ellers stået i et cykelskur. Hvordan kan det være mit problem, at der er trængt vand ind, når jeg ellers passer på den? Jeg er jo ikke kørt i havnen med den,” siger 45-årige Karina Andersen, der bor på Amager og arbejder som pædagog.

Elcykelmotorer

Købte batteritjek

Karina Andersen opdagede, at batteriet var gået i stykker, da hun sidst i februar kom hjem fra en cykeltur og skulle til at oplade det.

Hun havde, som hun plejede at gøre, taget batteriet ind og var begyndt at oplade det. Men der skete ikke noget, så hun ringede til forhandleren og købte på dennes anbefaling et batteritjek til cirka 400 kroner.

Forhandleren henviste imidlertid Karina Andersen til at købe et nyt batteri, da det nuværende ikke kunne repareres. Der var trængt vand ind, hvilket kan være sket, fordi beskyttelseshætten er faldet af, batteriet har siddet i cyklen permanent, eller cyklen ikke har været dækket til.

Batteri til elcykler: Det skal du vide

Batteri, der holder 1 år

Det gamle batteri var blevet destrueret, og Karina Andersen fik heller ikke lov til at se batteritjekket. Hun har nu bragt sagen for Center for klageløsning, og tager den videre til Forbrugerklagenævnet, hvis der ikke findes en løsning der.

“Jeg synes ikke, at det kan være rigtigt. Jeg sidder tilbage med en cykel, der ikke kan køre, og jeg vil ikke bruge 3.000 kroner på et batteri, som kun holder i 1 år. Så jeg sidder tilbage med følelsen af, at det er bedre at sælge cyklen,” siger Karina Andersen.

Vælg den rette motor til elcyklen

Oprindelig mangel

Jakob Steenstrup, der er jurist hos Forbrugerrådet Tænk, forklarer, at hvis batteriet går i stykker inden for 2 år efter købet, kan det være omfattet af reklamationsretten.

Forbrugeren kan så kræve at få repareret eller ombyttet batteriet…

Få fuld adgang til taenk.dk

Bliv medlem for 54 kr./måneden:

  • Find de bedste produkter

  • Undgå at blive snydt

  • Få mere end 150 uvildige test

  • Modtag medlemsmagasin

  • Få hjælp før, under og efter køb