Forbrugerrådet Tænk

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Social

Titel

Festival- og koncertbillet: Hvis du fortryder købet

Festivaler offentliggør ofte deres program i løbet af vinteren, og mange køber billetten i god tid. Men hvad gør du, hvis du ikke kan komme med alligevel?
Af Jesper Frydland-Raun
9. April 2018
Festivalbillet: Hvis du fortryder
Foto: iStock

Billetblind - bliver du snydt til at købe ugyldige billetter?

Billetbørser på nettet snyder dig til at købe koncertbilletter til overpriser uden om de officielle forhandlere. Forbrugerrådet Tænk er gået sammen med Kulturministeriet og koncertarrangørerne for at sætte en stopper for det.

Festivalbilletter sælges i god tid

Festivalbilletter skal tit købes i god tid, hvis du vil være sikker på at få en billet. Køber du billetten i god tid, sælger festivalen den måske også billigere.

Køber du billetten tidligt, skal du vide, om festivalen passer ind i dine sommerplaner. Ellers kan du stå med en billet, du ikke kan komme af med.

Billetter refunderes ikke

Fortryder du, at du har købt en festivalbillet, eller bliver du forhindret i at deltage, kan du ikke med lovgivningen i hånden få billetten refunderet af forhandleren.

Festivalbilletter kan du som udgangspunkt kun få refunderet, hvis festivalen bliver aflyst. Den enkelte billetudbyder kan dog have egne regler, der giver mulighed for at fortryde købet.

Billetten kan du derfor kun komme af med, hvis du sælger billetten på det private marked – for eksempel til en ven eller på nettet. Men husk reglerne for, hvor meget du må tage for billetten.

Videresalg af billet har maksimumpris

Sælger du din billet, må du ikke tage mere for billetten end det, du selv købte den for - inklusiv gebyr. I Danmark er det nemlig ulovligt at videresælge billetter til koncerter eller andre kulturelle arrangementer til en højere pris, end den arrangøren har udbudt dem til.

Sælger du billetten til en højere pris, kan du efterfølgende risikere at blive straffet med bøde.

Reglerne er til for at undgå såkaldte billethajer, der køber stort ind af billetter og sælger dem videre med fortjeneste. Loven skal sikre, at det er muligt for dig og alle andre at deltage i kulturarrangementer uden at betale overpris.

Forsikringen kan dække dig ved sygdom

Sygdom op til festivalen kan forhindre dig i at komme af sted.

Festivalbillettens værdi kan du normalt få dækket af en afbestillingsforsikring. Sådan en har du muligvis allerede, hvis du har en årsrejseforsikring. Kontakt dit forsikringsselskab og hør, hvordan du er dækket.

Afbestillingsforsikring kan du muligvis også købe som en tillægsforsikring, hvor du køber billetten. Men overvej om det er pengene værd.

Er afbestillingsforsikringer en god idé?

Sælg din billet videre på autoriserede byttesider

  • ticketmaster.dk/feature/fanguarantee
  • roskilde-festival.dk/tickets

Forbrugerrådet Tænk mener: Hovedansvar for billetsnyd ligger hos platformene

"Billetsnyd er udbredt på uofficielle billetbørser som Viagogo og Stubhub. Ansvaret for, at forbrugerne ikke bliver snydt, ligger i høj grad hos disse platforme.

De danske regler på området er klare nok, men Forbrugerrådet Tænk savner stærkere håndhævelse fra myndighedernes side, herunder på tværs af landegrænserne."

Martha Nør Kjeldsen, seniorjurist