Apple Pay og Google Pay: Det skal du vide
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

Det skal du vide om Apple Pay og Google Pay

Med de såkaldte wallets kan du betale med din telefon i både butikker og online. Men vær opmærksom på, hvilket kort der tilknyttes. Læs med her.

Erik Slot Malmqvist · Foto: Getty Images · 15. august 2023
Kvinde betaler med Apple Pay eller Gogole Pay

Du behøver ikke længere at have din pung og fysiske betalingskort med, når du handler i butikker og online. Du kan nemlig vælge at bruge fx Google Pay eller Apple Pay som betalingsmetode.

Bliv klogere på sikkerhed, fordele og ulemper her.

Hvad er Google Pay og Apple Pay?

Google Pay og Apple Pay er såkaldte "wallets". En wallet er en digital pung, hvor du gemmer dine betalingskort på telefonen. På den måde kan du betale med telefonen i butikker og på nettet.

Google Pay kan bruges på telefoner med Android-styresystemet. Apple Pay kan du bruge på en iPhone.

Google Pay og Apple Pay bruger samme betalingsterminal som et kontaktløst betalingskort. Det betyder, at du kan betale med Google Pay og Apple Pay i alle butikker, hvor du normalt betaler med kontaktløst kort.

Er Google Pay og Apple Pay sikkert at bruge?

Google Pay og Apple Pay er lige så sikkert at bruge som dit fysiske betalingskort. 

Både Google Pay og Apple Pay kræver sikkerhedsgodkendelse, når du skal betale med din telefon. Du skal enten indtaste din selvvalgte kode, bruge fingeraftryk eller ansigtsgodkendelse, når du betaler.

Bliver din telefon stjålet, kan Google Pay og Apple Pay ikke bruges uden sikkerhedsgodkendelse. Du vil også kunne låse din telefon fra en computer, så ingen kan bruge den.

Apple og Google må kun indsamle de oplysninger om dine betalinger, der er nødvendige for, at de kan gennemføre transaktionen. De oplysninger, de indsamler, må ikke bruges til kommercielle formål. Det samme gælder de oplysninger, banken og kortselskaberne får, når du bruger dit fysiske betalingskort.

Fordi Google Pay og Apple Pay fungerer ligesom kortbetalinger kan du, hvis du køber du en vare gennem en virksomhed og bliver udsat for snyd, eventuelt få din bank til at tilbageføre dine penge.

Du kan ikke altid selv vælge betalingskort

Bruger du Google Pay eller Apple Pay, skal du registrere dit betalingskort i appen. Når du har gjort det, kan du bruge telefonen til at betale med i butikker. 

Din bank bestemmer, hvilke betalingskort du kan koble til din Google Pay eller Apple Pay.   

Hos mange banker registreres Dankort-delen af dit Visa/Dankort ikke, hvis du tilføjer det til Google Pay og Apple Pay.  

Det er vigtigt at notere sig, for netop MasterCard og Visakort er typisk dyrere for butikker at tage imod. Bliver det udbredt at bruge disse kort i stedet for Dankortet fx via brugen af Apple Pay og Google Pay, kan det medføre, at butikkerne må hæve deres priser for at undgå tab. 

Danske Bank tilbyder som de eneste, at du kan få Dankort i Apple Pay. Nets, der står bag Dankortet, har dog planer om at kræve, at bankerne udbyder Dankort i wallets. 

Betal med dit smartwatch

Nogle smartwatches kan du bruge til at betale med på samme måde, som når du betaler via din smartphone, og Apple Pay findes i en smartwatch variant. Det kræver dog, at du har et Apple Watch. 

Du kan også bruge Google Pay på et smartwatch.