MobilePay: Dét skal du vide, når du betaler med telefonen Gå til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem

Dét skal du vide om MobilePay

Kan du få pengene tilbage, hvis du er blevet snydt og har betalt med MobilePay? Få styr på fordele, ulemper og sikkerhed, når det gælder MobilePay.

Erik Slot Malmqvist · Foto: Getty Images · 14. januar 2021
Kvinde betaler med mobilepay på cafe

MobilePay er en betalingsapp, du kan installere på din telefon. Med appen kan du betale med din telefon i butikker og overføre penge til andre MobilePay-brugere.

MobilePay er en wallet - en slags digital tegnebog. I butikkerne betaler du ved enten at bruge butikkens 5-cifrede nummer eller scanne butikkens QR-kode. Når du skal overføre penge til andre MobilePay-brugere skal du bruge deres private telefonnummer.

MobilePay kan også gemme faste betalingsaftaler og medlemskort til butikker på din telefon. I modsætning til andre wallets som fx Google Pay og Apple Pay kan MobilePay ikke bruges på terminaler med kontaktløs betaling.

Tager alle butikker imod MobilePay?

MobilePay er gratis at bruge. Modsat Google Pay og Apple Pay kan du bruge alle betalingskort med MobilePay heriblandt Dankortet.

Virksomheder og butikker betaler gebyr for at modtage penge på MobilePay. Priserne på gebyrerne afhænger af, hvor store beløb der bliver købt for, og hvor ofte der bliver betalt med MobilePay.

Af samme grund er det heller ikke alle butikker, der tager imod betaling med MobilePay - det er ganske enkelt en for dyr betalingsmetode for nogle butikker.

Snydt på MobilePay: Kan du få pengene tilbage?

MobilePay kan både bruges til kontooverførsler og kortbetalinger. Det skal du være opmærksom på, når du bruger appen til at betale med.

MobilePay kan i visse tilfælde hjælpe dig med at få dine penge tilbage, hvis du bliver snydt. Det afhænger dog af, hvem du har handlet med, og hvordan du har betalt for varen.

 • Hvornår er der tale om kortbetaling?

Når du betaler med MobilePay på nettet eller via en virksomheds 5-cifrede nummer, tæller det som en kortbetaling. Det giver MobilePay mulighed for at tilbageføre pengene i tilfælde af snyd.

Du kan genkende en virksomhed på deres 5-cifrede numre og firkantede logoer i din historik på MobilePay.

 • Hvornår er der tale om en kontooverførsel?

​Køber du en vare af en privatperson eller i en butik, og overfører du pengene via et 8-cifret telefonnummer, er der tale om en kontooverførsel. Du kan kende kontooverførsler på, at de har et rundt logo i din historik på MobilePay.

Har du betalt med kontooverførsel, kan hverken MobilePay eller din bank hjælpe dig med at få pengene tilbage.

Er du blevet snyd og har overført penge via deres telefonnummer? Forsøg først at finde en løsning med personen, som du føler dig snydt af. Lykkes det ikke, kan du anmelde det til politiet.

Kontakt også MobilePay, hvis du er blevet snydt. MobilePay kan spærre MobilePay-kontoen for den bruger, som har snydt dig.

Fordele og ulemper ved MobilePay

Fordele

Ulemper

 • Glemmer du din pung, kan du betale med din telefon.
 • MobilePay er gratis og gebyrfrit for dig.
 • Du kan bruge alle betalingskort inklusiv Dankortet.
 • Du kan overføre penge til andre private MobilePay-brugere.
 • Appen kan du betale med både i fysiske butikker og på webshops.
 • Hos nogle virksomheder kan du betale for dit abonnement med MobilePay.
 • MobilePay kan ikke bruges i alle butikker
 • MobilePay kan ikke bruges på terminaler med kontaktløs betaling.
 • Butikker i udlandet accepterer ikke betaling med MobilePay.
 • Du kan ikke altid få pengene retur, hvis du bliver snydt.
 • Kan ikke bruges med smartwatch.