5 gode råd, hvis du vil tegne en ulykkesforsikring
Vælger du at tegne en ulykkesforsikring, skal du bl.a. være opmærksom på, om du er dobbeltdækket.

Vælger du at tegne en ulykkesforsikring, så skal du læse betingelserne grundigt, så du ved, hvordan du er forsikret. Og brug disse 5 råd som en tjekliste, så du ikke ender med at være dækket dobbelt - eller mangle lige præcist dén dækning, der er vigtig for dig.
- Sørg for, at du er dækket 24 timer i døgnet dvs. tegn som udgangspunkt en heltidsulykkesforsikring frem for en fritidsulykkesforsikring. Du kan nemlig risikere ikke at være dækket af din fritidsulykkesforsikring, hvis du fx falder ned fra en stige, fordi du har været så flink at hjælpe naboen med at reparere hustaget – også selv om nabohjælpen er ulønnet og foregår i din fritid.
- Har du en fritidsulykkesforsikring, og bliver du arbejdsløs, bør du kontakte dit forsikringsselskab for at sikre dig, at du fortsat er dækket af din fritidsulykkesforsikring også i situationer, hvor du fx bruger din ledighedsperiode på at arbejde frivilligt for andre. Det samme gælder din fritidsulykkesforsikring, når du bliver pensionist.
- Hvis du skifter arbejde til en anden branche eller anden jobfunktion, skal du straks og helst skriftligt orientere dit forsikringsselskab. Hvis dit jobskifte kan vurderes som fareforøgende, og du vidste eller burde vide dette, kan du risikere, at dit forsikringsselskab i en ulykkessituation nægter dig erstatning.
- Husk at sikre dig, at du ikke i forvejen har tegnet en ulykkesforsikring, fx en fritidsulykkesforsikring, gennem din fagforening. I så fald risikere du at være dobbelt dækket ved også at have samme dækning på din heltidsulykkesforsikring, som jo omfatter både arbejdstid og fritid.
- Vurder nøje dit behov for eventuelle tilvalgsdækninger. Overvej hvor stor risikoen er, hvor mange penge det drejer det sig om, og hvad tilvalgsdækningen koster.

6 vigtige forskelle på fritidshusforsikringer, du skal kende
Skal du forsikre dit sommerhus, er der vigtige detaljer i dækningen, du skal være opmærksom på. Få hjælp her.

Tjek dette, før du vælger ejerskifteforsikring
Ejerskifteforsikringer dækker skjulte skader, som du opdager, efter du har overtaget boligen. Men hvordan finder du den bedste forsikring til prisen – og er den pengene værd? Få svaret her.

Storm, skybrud og stormflod: Sådan er du dækket
Rammer storm, skybrud eller stormflod Danmark? Få styr på dine rettigheder, så du kan få erstatning for dine skader af forsikringselskabet eller hos Naturskaderådet.