Sådan kan du tjene på en delvis indfrielse af dit realkreditlån
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

En bedre økonomisk 'finte' end omlægning af realkreditlånet

Har du en større opsparing stående, kan det give mening at indfri en del af dit realkreditlån. Du kan spare penge på din månedlige ydelse, og for nogle kan der også være en ganske stor kursgevinst at hente. Læs her, hvornår det giver bedst mening.

Stina Askholm Mellerup · Foto: Getty Images · 30. maj 2024
Kvinde kigger på delvis indfrielse af sit realkreditlån

Du har måske også overvejet, hvor det kan give bedst økonomisk mening at placere en evt. opsparing, som du ikke skal bruge lige foreløbig – måske i aktier eller en opsparingskonto med en højere rente? Men mange overser faktisk en tredje mulighed, som på ret sikker vis kan give dem en god økonomisk gevinst.

Konkret går det ud på, at du indbetaler en større sum penge – fx 100.000 kroner – på dit realkreditlån, så du nedbringer din restgæld. Det kan give dig flere økonomiske fordele.

For det første slipper du for at betale renter af det beløb, som du har nedbragt din restgæld med, hvorved du får en lavere ydelse på dit realkreditlån og i nogle tilfælde også får en lavere bidragssats.

For det andet kan mange lige nu udnytte, at de høje renter giver en lav kurs, hvorfor du kan købe din gæld billigere tilbage. Hvis kursen fx ligger på 80, kan du nøjes med at indbetale 100.000 kroner og nedbringe din gæld med 125.000 kroner. Dermed opnår du faktisk en kursgevinst på 25.000 kroner.

Vil du læse mere nu?

Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?

Eksempler på delvis indfrielse af realkreditlån og besparelse

Nedenstående eksempler gælder for en indbetaling på 100.000 kroner på et 30-årigt fastforrentet realkreditlån med en restløbetid på 28 år og en belåningsgrad på 80 procent, og hvor lånet beholdes i resten af dets løbetid. Tallene tager udgangspunkt i referencekurser pr. 28. april 2024. 

embed_delvis_indfrielse_laan