Test: Vær opmærksom på kemien din håndcreme
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

Test: Vær opmærksom på kemien i din håndcreme

Håndcreme kan være din vigtige følgesvend i kampen mod tørre hænder. Testen af håndcremer viser, at der er mange gode valg uden uønsket kemi.

Stine Müller · 22. oktober 2019
Kvinde smører hænderned med creme

Koldt vejr, hyppig håndvask og kontakt med rengøringsmidler er nogle af de ting, der kan være med til at udtørre huden på dine hænder.

Håndcremer kan derfor være nødvendige for at forebygge eller få bugt med tør hud på hænderne.

Udover fugt og pleje kan du dog også risikere at få uønsket kemi med i købet. Test fra Forbrugerrådet Tænk Kemi viser, at 17 håndcremer indeholder stoffer, der er mistænkt for at være hormonforstyrrende.

Uønsket kemi i den enkelte håndcreme udgør ikke i sig selv en risiko. Men det er generelt en god ide at begrænse den samlede "cocktail" af eksempelvis hormonforstyrrende stoffer, som du udsættes for. Se håndcremernes kemivurdering i testen.

Allergi: Find håndcremer uden parfume

Testen undersøger også håndcremerne for ingredienser, der kan give allergi. Det gælder blandt andet parfume og parfumestoffer.

20 håndcremer får testens bedste vurdering (A-kolben). De er uden en række problematiske ingredienser og parfume, og mange af disse bærer miljømærket Svanen og et allergimærke.

Vælg én af de håndcremer, hvis du vil begrænse din samlede udsættelse for blandt andet parfume og mistænkt hormonforstyrrende stoffer.