Kikærteboller i karry
Arbejdstid: 30 min. / tid i alt: 40 min. En klassisk boller i karry spækket med kikærter og rodfrugter til dage, hvor der er lidt mere tid til madlavningen.
Hvis I elsker boller i karry hjemme hos jer, så kan den her udgave uden kød blive jeres nye yndlings. Kikærtebollerne kan også fungere som "deller" i andre retter eller i en god tomatsauce. Lav gerne en dobbeltportion og frys resten ned til en aften, hvor det skal gå hurtigere.
Opskrift
Arbejdstid: 30 min. / tid i alt: 40 min. Til 4 personer
Kikærteboller
230 g kogte og drænede kikærter (evt. fra karton – husk at skylle dem inden brug)
2 gulerødder (pastinak, persillerod o.l. kan også bruges)
1 løg
50 g parmesan
50 g mandler
2 spsk hvedemel
3/4 dl havregryn
2 æg
1 tsk salt
Sovs
1 løg
2 gulerødder (pastinak, persillerod o.l. kan også bruges)
1 æble
2 spsk olie
1/2 spsk. karrypulver
4 spsk hvedemel
1 tsk grøntsagsboullion eller 1 terning
2 dl fløde
2 dl vand
Salt og peber
Tilbehør
4 dl ris
Evt. rosiner, kokosflager, æbler i tern, frisk koriander eller anden favorittopping
Alle ingredienser kan købes økologiske.
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
- Kog risene efter anvisningen på emballagen.
- Kom alle ingredienserne til farsen (undtagen havregrynene) i en foodprocessor og blend til en homogen masse, som nemt kan samles med hænderne. Rør havregrynene i til sidst.
- Form kikærtebollerne til kugler på størrelse med en blomme og læg dem på en bageplade med bagepapir.
- Bag bollerne i ca. 15 minutter, indtil de har fået farve og er blevet faste.
- Imens kikærtebollerne er i ovnen, laver du sovsen. Hak løg og æble groft og skær gulerødderne i mindre bidder eller riv dem, hvis det skal gå hurtigt. Kom det hele i en gryde med olie, og lad det stege under omrøring i ca. 5 minutter.
- Tilsæt karry og hvedemel og steg yderligere et par minutter under omrøring.
- Hæld fløde, vand og bouillon i, lad det koge op og rør rundt indtil det begynder at tykne. Ca. 5-10 minutter.
- Blend sovsen og smag til med salt og peber.
- Kom kikærtebollerne i sovsen og server med ris og jeres favorit-toppings.
Retten er udviklet af Planetarisk Kogebog med støtte fra Fonden for økologisk landbrug.