Er økologiske fødevarer altid klimavenlige? | Forbrugerrådet Tænk
Gå til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem

Er økologiske fødevarer altid klimavenlige?

Kristianna Klein · 19. april 2022

Eksperter er uenige om, hvorvidt økologiske fødevarer er klimavenlige, men den uenighed kan vi godt pakke sammen. Hvis vi ønsker at handle klimavenligt, så er planter svaret – uanset om vi vælger økologi eller ej.

Der er delte meninger om, hvorvidt økologi og klimavenlighed går hånd i hånd. I nogle medier kan du læse om, at det økologiske landbrug er klimabelastende, mens andre skriver om, at økologien har en positiv effekt på klimaet. Så er der et modsætningsforhold mellem økologien og det klimavenlige valg?

Vil du læse mere nu?

Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?

4 fordele ved økologi

  1. Det økologiske landbrug er godt for sundheden. Økologisk landbrug undgår brug af syntetiske pesticider, som kan ende i vand og fødevarer.
  2. Det er godt for miljøet. Det økologiske landbrug er godt for miljøet, fordi det ikke bruger syntetiske pesticider, der mindsker biodiversiteten i jorden og naturen.
  3. Det er godt for dyrene. Økologisk landbrug kræver, at dyrene kommer ud på græs og under åben himmel. 
  4. Og det er godt for livet i jorden. Det økologiske landbrug har mange græsmarker og understøtter jordens evne til at binde kulstof.