
Er økologiske fødevarer altid klimavenlige?
Eksperter er uenige om, hvorvidt økologiske fødevarer er klimavenlige, men den uenighed kan vi godt pakke sammen. Hvis vi ønsker at handle klimavenligt, så er planter svaret – uanset om vi vælger økologi eller ej.
Der er delte meninger om, hvorvidt økologi og klimavenlighed går hånd i hånd. I nogle medier kan du læse om, at det økologiske landbrug er klimabelastende, mens andre skriver om, at økologien har en positiv effekt på klimaet. Så er der et modsætningsforhold mellem økologien og det klimavenlige valg?
Tak, fordi du læser med
Som medlem får du adgang til alle test og artikler på tænk.dk for
58 kr. / måned
Ved køb af 12 måneders medlemskab til 695 kr.

Derfor skal du ikke bekymre dig om amerikanske hormonbøffer i danske butikker
USA har peget på EU's fødevarestandarder som handelsbarrierer og ønsker lempeligere regler for eksport af blandt andet klorkyllinger og hormonbøffer. Men risikerer de europæiske standarder at blive en del af den igangværende toldkrig?

Forbrugerne fravælger USA
Danske forbrugere stemmer med fødder og pengepung, når de går uden om amerikanske produkter på hylderne i supermarkedet. Forbrugerbevægelsen kan muligvis formå at skubbe til markedet og slå skår i USA’s omdømme, siger ekspert.

Fødevarepriserne kommer ikke til at falde igen
De voldsomme prisstigninger på fødevarer lader til at være stilnet af – men vi skal ikke regne med, at varerne i supermarkederne bliver billigere igen, spår ekspert.