Er økologiske fødevarer altid klimavenlige?
Eksperter er uenige om, hvorvidt økologiske fødevarer er klimavenlige, men den uenighed kan vi godt pakke sammen. Hvis vi ønsker at handle klimavenligt, så er planter svaret – uanset om vi vælger økologi eller ej.
Der er delte meninger om, hvorvidt økologi og klimavenlighed går hånd i hånd. I nogle medier kan du læse om, at det økologiske landbrug er klimabelastende, mens andre skriver om, at økologien har en positiv effekt på klimaet. Så er der et modsætningsforhold mellem økologien og det klimavenlige valg?
Tak, fordi du læser med
Som medlem får du adgang til alle test og artikler på tænk.dk for
58 kr. / måned
Ved køb af 12 måneders medlemskab til 695 kr.
Har du tænkt over: Hvor store skal æggene være?
Et af vores medlemmer undrer sig over størrelsesangivelsen på æg i æggebakken. For er det egentlig okay, at man fx køber en bakke med ti æg i størrelsesspændet S/M, hvor kun et eller to af dem reelt set er M? Vi har fundet et svar.
Projekter skal skabe mindre klimabelastende mad- og indkøbsvaner
Med fondsstøttede projekter hjælper Forbrugerrådet Tænk børnefamilier, børn og unge med at skabe mindre klimabelastende mad- og indkøbsvaner. Her kan du læse om de forskellige projekter, som vi har fået fondsstøtte til siden 2016.
Med nød og næppe en nøddemix
Favorit Mix Roasted Nuts består af 25 procent majskerner – selvom der kun ses få på fotoet på forsiden. Vildledende, mener Forbrugerrådet Tænk.