Grillkul: trækul eller grillbriketter? | Forbrugerrådet Tænk Gå til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem

Grillkul: Skal du vælge trækul eller grillbriketter?

Grillbriketter og trækul er gode til hver deres typer mad. Få svar på, hvilke grillkul du skal vælge, hvis du skal grille pølser eller en stor steg.

Jesper Frydland-Raun · Foto: Getty Images · 20. maj 2020
Grillkul hældes på grill.

Grillkullet skal passe til maden, du griller

Grillkul findes i forskellige former, og de er hver især gode til forskellige typer mad.

  • Trækul – der ofte sælges med betegnelsen grillkul – bliver varmere end grillbriketter, men holder ikke på varmen i så lang tid som grillbriketter. Trækul er mindre stykker træ.
  • Grillbriketter holder sig til gengæld varme i længere tid end trækul. Grillbriketter er sammenpresset trækul, men kan også indeholde andet end træ.

Maden afgør, hvilken slags grillkul der er bedst for dig at bruge. Artiklen forklarer, hvad du skal være opmærksom på.

Klimaet kan du også tage med i dine overvejelser, da CO2-udledningen er forskellig afhængig af, hvordan du tænder op.

Trækul: Her skal du vælge det

Trækul egner sig godt til mindre stykker mad, såsom pølser, bøffer, grøntsager eller fisk, der ikke skal grilles i alt for lang tid.

Trækul giver en let røget smag til maden og er velegnet til små stykker mad, fordi de:

Log ind eller bliv medlem

Få adgang til alle test på taenk.dk, det månedlige medlemsmagasin, juridisk rådgivning og meget mere.

Allerede medlem?