"Problemet med Messenger er, at det er der, næsten alle er"
Fotograf Adam Bindslev har i længere tid forsøgt at slippe af med Messenger, men uden held. Konsekvensen ved at erstatte Facebooks populære chatapp med en anden er simpelthen for stor.
"Alene det seneste døgn er der 12 personer, der har kontaktet mig via Facebook Messenger, og det er hovedsageligt folk, som jeg kun har kontakt med der," fortæller Adam Bindslev fra Grenaa.
"Hvis jeg ikke har kontakt med dem via Messenger, vil jeg måske helt miste kontakten med dem."
Han bruger – som så mange andre – chatappsene til alle mulige ting:
"Det er ting, der skal koordineres, og det er sociale kontakter, men jeg oplever også, at der er flere og flere af mine kunder, der bruger netop Messenger som kontaktflade."
Det store netværk
Fotografen har forsøgt at erstatte Messenger med Google Chat, Skype, Whatsapp, Signal og Telegram, men resultatet er hver gang det samme. Der er simpelthen ikke det samme store netværk på de andre chatapps som på Messenger.
"Problemet med Messenger er, at det er det eneste sted, hvor jeg kan finde praktisk talt alle. Jeg er ret glad for Google Chat, men jeg kender kun tre mennesker, som bruger den tjeneste. Man kan godt have en drøm om kun at bruge en anden platform, men det er jo lige meget, hvis man ikke får andre med over," siger han.
Har spredt sig på flere chatapps
Det er blandt andet Facebooks forretningsmodel, Adam Bindslev ikke bryder sig om, og som er grunden til, at han gerne vil væk.
Og det er ikke kun Messenger, men også Facebook, han har forsøgt at vinke farvel til.
"Men det er svært at være godt informeret, når man som jeg bor i et lokalsamfund, hvor Facebook og Messenger i høj grad bliver brugt til at dele information. Det er bare de platforme, man bruger her," siger han.
Bliv enige om et nyt mødested
Resultatet af Adam Bindslevs anstrengelser er, at han i dag er aktiv på en række forskellige chatapps; for eksempel har han kontakt med sin barber via Whatsapp.
Men det er muligvis også løsningen: at blive enig med mindre grupper af mennesker om at flytte kommunikationen over på en anden chatapp end Facebooks.
"Hvis man har en gruppe af mennesker, man jævnligt er i kontakt med, kan man måske blive enige om at begynde at bruge en anden platform," siger Adam Bindslev.
Sådan håndterer du digital arv som efterladt
Hvis du arver boet efter en afdød, får du også ansvaret for at håndtere personens digitale liv. Som hovedregel opfordrer en advokat til, at du gemmer relevante billeder og dokumenter og derefter får lukket siderne ned.
Hvilken digital arv efterlader du dig, når du dør?
Døden kan være svær at tale om og virke uhåndgribelig – ikke mindst, når det kommer til din digitale arv. Men for både din egen og dine efterladtes skyld kan det være en god idé at finde modet til at tage snakken om, hvad der skal ske med dit digitale liv efter din død.
Mobiltelefonen sluger børn og unges tid
Børn og unge bruger meget tid på mobilen, selvom mange faktisk ville ønske, at det var lettere at lægge den fra sig. Ligesom voksne bliver børn fastholdt af techvirksomhedernes designs, og bombarderet med indhold, der vækker stærke følelser.