Opdateringer: Sådan forlænger du dine produkters levetid
Opdaterer du ikke dine elektroniske produkter, risikerer du, at de bliver hacket eller stopper med at virke. Her er 5 tips til at forlænge dine produkters levetid.

Smartphones, computere, fladskærme, smart-højttalere og andre elektroniske produkter er alt sammen store investeringer, som gerne skal holde længe. Men hvis du ikke vedligeholder dine produkter, kan det koste dig dyrt.
Softwareopdateringer er med til at forlænge levetiden på dine produkter. Opdaterer du ikke dine produkter, risikerer du, at vigtige funktioner i produkterne stopper med at virke. Manglende opdateringer kan også resultere i, at hackere får adgang til dine produkter og dermed dine personlige oplysninger.
Opdateringer hjælper med at:
- forhindre hackerangreb
- tilføje nye funktioner
- forbedre eksisterende funktioner
Undgå, at dine produkter stopper med at virke eller bliver hacket med disse fem tips.
Opdater både produkter, apps og programmer
Tv’et, computeren og smartphonen fortæller dig, når de er klar med nye opdateringer. Men når du opdaterer dine produkter, er det ikke ensbetydende med, at du også opdaterer de apps eller programmer, som du selv har hentet og installeret.
Programmer på din computer som for eksempel Java, Adobe Acrobat eller Firefox skal du opdatere separat. Du vil typisk blive gjort opmærksom på nye opdateringer, når du åbner programmerne.
Vil du læse hele artiklen nu?
Få adgang til denne artikel og hele tænk.dk – inklusive mere end 150 test – for kun 65 kr. om måneden.
Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.
Forbrugerrådet Tænk mener: Virksomhederne har ansvaret
"Det er først og fremmest virksomhedernes ansvar at sørge for, at den software, der indlejres i vores internetforbundne produkter, opdateres."
- Anette Høyrup, Seniorjurist i Forbrugerrådet Tænk

Derfor bliver vi afhængige af vores telefon
Din mobil er designet til, at du bruger meget mere tid på den, end du har lyst til. Det kan skabe afhængighed og have store konsekvenser, påpeger eksperter.

VPN: Bliv usynlig på nettet
Offentlige wifi er usikre, og hackere kan nemt få adgang til din pc og smartphone. Du kan mindske risikoen med VPN. Men hvad er VPN, hvordan beskytter det dig og hvordan finder du en god VPN-tjeneste? Få svar her.

Fupmails: Sådan gennemskuer du dem
Phishing-mails eller fupmails er mails, der vil lokke personlige oplysninger ud af dig som fx dit brugernavn, password eller oplysninger på dine kreditkort. Se, hvordan du genkender dem.