Hvor god er din mobildækning?
Gå til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem

Hvor god er din mobildækning?

Mobildækningen i Danmark er blevet meget bedre. Er du bekymret for dækningsproblemer med 4G og 5G, så læs med her, for meget har ændret sig.

Trine Brøndsted · Foto: Getty Images · 17. januar 2024
Se om du har god mobildækning med 4G og 5G

Mobildækningen i Danmark er blevet væsentlig bedre de seneste år. Tidligere var 4G dækningen hverken god eller ensartet rundt om i landet, men det er der blevet rettet op på nu. Der er også fart på udrulingen af 5G nettet. 

Uanset om det er 4G eller 5G du er interesseret i, så kan dækningen stadig være et problem visse steder i Danmark. Læs med og bliv klogere på, hvordan du finder et teleselskab, som har god dækning i dit område.

Hvilke teleselskaber har bedst dækning, der hvor du bor?

Forbrugerrådet Tænks test af mobilabonnementer ser på, hvor god mobildækning, du får. Vi får vores data fra Teknologisk Institut, som i 2023 både måler på adgangen til 4G og 5G - og den samt den generelle mobilnetværksoplevelse. 

4G dækning

Teknologisk Instituts rapport viser, at alle teleselskaberne, som opsætter og ejer mobilmasterne, stort set dækker hele Danmark med 4G. Lokalt kan der dog godt være forskelle mellem de forskellige netværk.

5G dækning

I både 2022 og 2023 har Teknologisk Institut testet 5G dækningen. Siden 2022 er der sket en betragtelig udbygning af de fleste netværk. Eksempelvis er 3 gået fra i 2022 at dække 55,4 procent af landet med 5G til i 2023 at dække 91,6 procent.

  • TDC: Dækker 99,0% af Danmark med 5G.
  • Telenor: Dækker 57% af Danmark med 5G.
  • Telia: Dækker 57% af Danmark med 5G.
  • 3: Dækker 91,6% af Danmark.

Mobilselskaber lejer sig ind på master

De næsten 30 forskellige mobilselskaber i Danmark lejer sig ind på et eksisterende mobilnetværk. 

I testen af mobilabonnementer, kan du sortere på netværk, og finde et mobilabonnement som benytter sig af det netværk du ønsker.

5G mobildækning

5G er den femte generation af mobilt netværk. 5G nettet er ved at blive udrullet og dækker efterhånden hele landet. Det er dog ikke alle frekvensbånd, der kan udnyttes endnu.

5G kræver, at du har en telefon der understøtter teknologien. Det er kun nyere telefoner, der gør det, det viser vores test af mobiltelefoner.

Forbrugerrådet Tænks test af mobilabonnementer ser på om abonnementet giver adgang til 5G.

I testen kan du vælge om du vil se på mobilabonnementer, hvor 5G er inkluderet.

Mangler du mobildækning?

Har du problemer med mobildækning? Så besøg teleselskabernes hjemmeside, for at finde den bedste dækning i dit lokalområde.

Dækningskort er tilgængelige på teleselskabernes hjemmesider. Her kan du se hvilket selskab, som dækker dit område bedst.

Energistyrelsen i Danmark har en hjemmeside, hvor du kan se, hvor alle eksisterende mobilmaster og planlagte mobilmaster er placeret. 

Mobildækning kort
Det hvide område, hvor der ikke er dækning, er Grib Skov i Nordsjælland.

Problemer i grænseområder

Mobildækningen kan være dårlig i grænseområderne ved Tyskland og op langs Øresund, hvor mobilen af sig selv kan skifte til en udenlandsk operatør.

Grænseregionerne har typisk dårlig dækning, for hvis et nabolands antenne har et bedre signal, skifter telefonen simpelthen over til antennen i nabolandet, hvis du har sat den op til at roame.