Udnyt de svingende elpriser og spar penge | Forbrugerrådet Tænk
Gå til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem

Udnyt de svingende elpriser og spar penge

Elpriserne svinger op og ned, også i løbet af døgnet. Der er penge at spare ved at vælge en timebaseret aftale med elselskabet og lade elbilen op og sætte tørretumbleren i gang, når elpriserne er lavest.

Morten Steiniche · Foto: Getty Images · 16. december 2021
To drenge ved at fylde opvaskemaskinen en sen aften

Elpriserne er røget i vejret igennem de seneste måneder, og forude venter elregninger, der kan vække opsigt i mange husholdninger. Især hjem med et stort strømforbrug til elbil og varmepumper vil mærke effekterne på pengepungen af den energikrise, der også har sendt priserne på blandt andet olie og naturgas på himmelflugt.

“Men måske er det netop en prisstigning som nu, der skal til for at ændre vores vaner. Det kan jo være, at den kommende elregning vil være steget så meget, at nogle af os ønsker at blive mere bevidste om vores vaner. Så har man ikke været klar over, at det betyder noget, om prisen på strøm er høj eller lav, så bliver man måske mere bevidst om det nu,” siger fagekspert Henrik Bisp fra Bolius.

Udnyt udsving i priser

Ved at ændre vores vaner har vi nemlig mulighed for at få strømmen til en lavere pris. Det kræver en timeaflæst måler – som stort set alle danske husholdninger har – og en timebaseret aftale med elselskabet. Med en timebaseret aftale, også kaldet for flekspris, betaler du den pris for strømmen, som den koster på et givent tidspunkt.

Vil du læse mere nu?

Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?