Hvordan vælger du den rigtige saftpresser? | Forbrugerrådet Tænk Gå til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem

Saftpresser: Sådan vælger du rigtigt

Saftpressere eller juicemaskiner giver dig nemt litervis af juice eller saft. Men selv om maskiner kan virke ens, er der store forskelle. Få tips til, hvilke detaljer du skal være opmærksom på.

Lars Nøhr Andresen · Foto: Getty Images · 7. maj 2018
Saftpresser ved siden af frugt og appelsinjuice.

Saftpresser: Sådan vælger du rigtigt

Juice er lækkert at kunne lave selv, så du får den, når den er helt friskpresset. Overvejer du at købe en saftpresser, er der nogle ting, du skal være opmærksom på, så du kan finde den rigtige til dig.

Er juicebeholderen stor nok?

En juicekande følger med til næsten alle juicemaskiner og saftpressere. Er den for lille, risikerer du, at du skal tømme den undervejs, når du laver juice. Se efter, hvor meget der kan være i kanden, så du undgår det besvær.

Er beholderen til pulp stor nok?

Juicemaskinens beholder til pulp må gerne være stor. Er den for lille, risikerer du, at det bliver mere besværligt at lave juice, fordi du skal tømme beholderen undervejs.

Er der et filter til skum?

Æbler og andre typer af frugt skummer, når du laver most af dem med centrifuge-juicemaskiner. Du kan vælge en juicemaskine med et filter, som tager skummet.

Hvor stor er tragten?

Juice er nemmere at lave, hvis saftpresserens tragt er stor. Så slipper du for at skære frugt og grønt i små stykker.

Er juiceren nem at rengøre?

Rengøring af en saftpresser kan tage lang tid. Læg derfor mærke til, hvor mange dele, der skal rengøres. Hvor lang tid tager det at skille maskinen ad? Og kan delene komme i opvaskemaskinen?

Hvor meget vejer juicemaskinen?

Forbrugerrådet Tænks test af saftpressere viser, at der er stor forskel på, hvor meget en juicer vejer. De juicemaskiner, vi har testet, vejer fra 2 til 7,5 kilo.

Skal din saftpresser ikke stå fremme på køkkenbordet, kan du derfor med fordel have maskinens vægt og størrelse med i dine overvejelser. De gør en forskel, hvis du skal have den frem fra køkkenskabet og sætte den tilbage igen, hver gang du skal bruge den.