Naturgas: Spar penge på din gasregning | Forbrugerrådet Tænk Gå til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem

Naturgas: Sådan sparer du på gassen

Prisen på naturgas er steget meget i 2021 og 2022. Få hjælp til at finde den billigste leverandør og forhindre, at gasregningen stikker af.

Christina Vejsgaard · Foto: Getty Images · 9. marts 2022
radiator på mørkegrøn baggrund

Naturgas er et fossilt brændstof, du kan bruge til at opvarme din bolig med. Det er billigere og mindre miljøbelastende end opvarmning med olie.

Naturgas kan leveres til stort set alle danske husstande – dog med undtagelse af et par enkelte danske øer. På de fleste naturgasleverandørers hjemmeside kan du indtaste dit postnummer og se, om du kan få leveret naturgas på din adresse.

Naturgasmarkedet i Danmark er frit. Det betyder, at du selv kan vælge din leverandør og hvilket naturgasprodukt, du vil have.

En del af den danske naturgas kommer fra Rusland. Du kan ikke som forbruger fravælge gas, der kommer fra Rusland.

Tjek dit gasforbrug, før du vælger dit abonnement    

Du får den bedste pris, hvis du vælger abonnement ud fra dit gasforbrug. Start derfor med at undersøge, hvor meget gas du bruger.

Dit forbrug kan du se på dine årsregninger. Find ud af, hvor meget gas du brugte sidste år, eller log ind på din gasleverandørs hjemmeside og se, hvordan dit forbrug er.

Prisen på din naturgas kan enten være fast eller variabel. Vælger du en fastprisaftale, låser naturgasselskabet prisen for dig. Det betyder, at du kender til prisen på din naturgas i en længere periode. Det kan for eksempel være tre måneder eller et år ud i fremtiden.

Det gør du ikke, hvis du vælger en aftale med variable gaspriser. De ændrer sig nemlig løbende i takt med gasmarkedet.

Log ind eller bliv medlem

Få adgang til alle test på taenk.dk, det månedlige medlemsmagasin, juridisk rådgivning og meget mere.

Allerede medlem?

Forbrugerrådet Tænk mener: Gasregninger skal overvåges

”De forbrugere, der opvarmer deres hjem med naturgas, oplever for tiden voldsomme stigninger i prisen på gas. Politikerne har allerede hjulpet forbrugerne med et tilskud, men priserne bliver ved med at stige og ser ikke ud til at falde igen lige foreløbig.

Det er nødvendigt, at politikerne holder grundigt øje med, hvordan prisen på gas udvikler sig, og hvad det betyder for husstandenes økonomi”

Martin Salamon, cheføkonom