Hvilken varmekilde skal du vælge til din bolig?
Priserne på gas, el, olie og brænde har haft store udsving i år, så hvordan kan du bedst sikre dig stabile og rimelige priser, når huset skal varmes op?
Svingende og høje priser får mange husejere til at overveje, om tiden er moden til at udskifte gasfyret med fjernvarme eller kassere oliefyret for en varmepumpe.
Men før man skifter varmekilde, opfordrer to eksperter husejerne til at træde varsomt, fordi priserne opfører sig ekstraordinært uforudsigeligt i øjeblikket.
”Der er ikke nogen nem vej ud af den situation, vi står i. Når den ene energipris stiger, så følger de andre efter, fordi efterspørgslen rykker,” siger Jørgen Munksgaard Rasmussen, boligøkonom hos Videncentret Bolius.
Forbrugere i usikker situation
Hos Forbrugerrådet Tænk siger forbrugerpolitisk medarbejder Christian Sand, at det ikke er til at komme uden om, at forbrugerne står i en usikker situation.
”En del boligejere bliver presset til at tage et hurtigt valg af varmekilde – et valg, som kan få betydning for ens økonomi i mange år fremover, og hvor det lige nu er meget svært at forudsige priserne på energi,” siger Christian Sand.
Vil du læse mere nu?
Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.
Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.
Bjarne spejder stadig efter den fjernvarme, han er blevet lovet
Nyt lovforslag sikrer ikke forbrugerne mod inkompetente fjernvarmebestyrelser. I Odsherred er det gået helt galt.
Sådan finder ud ud af, hvor meget strøm dit apparat bruger
Hvad betyder det for din elregning at skifte til LED-pærer, og at du fx vælger en støvsuger med 600 watt i stedet for 2.000 watt? Bliv klogere her.
Gasfyret bliver: Jacob ærgrer sig over, at fjernvarmen er alt for dyr
Beboerne i et villakvarter i Brøndby Strand stemte ja til at få udrullet fjernvarme, men ikke alle var tilfredse, for etableringsprisen er simpelthen for høj, siger en af beboerne.