Håndmixer med stand – et alternativ til køkkenmaskinen
En håndmixer med stand og roterende skål kan være et billigt alternativ til dyrere og tungere køkkenmaskiner. Skal du vælge håndmixer med eller uden stand?
Håndmixer med håndfri betjening
Håndmixeren har fået sig navn, fordi du holder den i hånden, mens du mixer.
Det kan tage tid under madlavningen, at man skal stå og holde mixeren, mens flødeskummet bliver stift eller dejen æltes sammen.
Derfor kan du få håndmixere, der placeres i en stand, hvor piskeris eller dejkroge går ned i en skål, der automatisk roterer.
Vi har testet håndmixere med og uden stand. I vores håndmixer test undersøger vi hvor godt maskinerne piske forskellige typer af ingredienser, hvor meget de støjer, og om de er solidtbygget.
Bliver til en slags køkkenmaskine
Håndmixeren kommer på den måde til at minde om det køkkenudstyr, der typisk kaldes for en køkkenmaskine.
Køkkenmaskinen gør mange af de samme ting, som en håndmixer kan - ælter, pisker og rører - men gør det uden, at du skal betjene maskinen.
Køkkenmaskinens måde at ælte og røre på er dog anderledes, end den måde håndmixeren med stand virker på.
Typisk bevæger køkkenmaskinens kroge sig rundt i et mønster i en fastmonsteret skål på en køkkenmaskine.
Fordele ved håndmixer med stand
- Prisen for en håndmixer med stand er langt lavere end for en rigtig køkkenmaskine.
- Vægten er lav. En håndmixer med stand vejer typisk et par kilo, mens en køkkenmaskine ofte vejer omkring 10 kilo.
- Nem at sætte væk og fylder ikke så meget, fordi håndmixer og skål kan skilles ad.
- Håndmixeren kan bruges både med eller uden stand, så du bestemmer selv, om du vil håndbetjene den.
Silikoneforme kan afgive uønskede stoffer til maden
Bageforme af silikone kan afgive problematiske stoffer til maden. Det viser vores test af 18 forskellige silikoneforme til ovnen.
Det skal du vide, før du køber en airfryer
Airfryers er en populær køkkenmaskine, som tilbereder mad med varm luft. Før du selv anskaffer dig én, så læs med her.
Disse madtermometre er bedst i test
Et madtermometer skal bl.a. kunne måle præcist og hurtigt, og så må det også gerne være let at bruge. Vi har test syv og anbefaler to.