Vi vil hellere købe energibesparende komfur end ændre indholdet på panden
Danskerne undervurderer effekten af de mest klimavenlige adfærdsændringer og overvurderer effekten af de mindre klimavenlige. Det viser en ny analyse.

Fotokredit: Getty Images
Danskerne undervurderer generelt, hvor stor effekt det har på klimaet at spise mindre oksekød eller at tage på færre flyveture, og velvilligheden til at gøre det er heller ikke særlig stor.
Det viser en ny analyse, som Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen står bag. I analysen har styrelsen sammen med Rambøll Management Consulting kortlagt danskernes viden om de forbrugsrelaterede CO2-udledninger og samtidig set på, hvor forbrugerne oplever de største og de mindste barrierer ved et mere klimavenligt forbrug.
Det vil vi helst ikke give slip på
Den største undervurdering af effekten ved at skifte adfærd finder man hos danskerne, når det handler om at blive vegetar eller reducere kødforbruget.
Færre flyvninger er den adfærdsændring, som danskerne undervurderer næstmest. Til gengæld har vi det med at overvurdere, hvor meget CO2 der reelt kan spares ved at købe genbrug, opgradere husholdningsapparater til mere energibesparende modeller samt købe lokalt.
Tak, fordi du læser med
Som medlem får du adgang til alle test og artikler på tænk.dk for
58 kr. / måned
Ved køb af 12 måneders medlemskab til 695 kr.

Derfor er der langt fra bæredygtig holdning til handling
Når miljøkriser og coronakriser banker på, ændrer danske forbrugere holdning i en mere bæredygtig retning, men der kan være langt fra holdning til handling. Vi mener, at erhvervslivet og politikerne skal mere ind i kampen.

Hummus: Er det bæredygtigt?
Hummus stammer oprindeligt fra Mellemøsten, og er blevet budt velkommen på danskernes menukort. Hummus er både mættende, billig og bæredygtig.

Den kollektive transport er bedre end sit rygte
Knap halvdelen af passagererne er godt tilfredse med den kollektive trafik, og det er godt for den grønne omstilling.