Vi vil hellere købe energibesparende komfur end ændre indholdet på panden
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

Vi vil hellere købe energibesparende komfur end ændre indholdet på panden

Danskerne undervurderer effekten af de mest klimavenlige adfærdsændringer og overvurderer effekten af de mindre klimavenlige. Det viser en ny analyse.

Stina Askholm Mellerup · Foto: Getty Images · 30. oktober 2024
Hakkebøffer steger på en pande

Fotokredit: Getty Images

Danskerne undervurderer generelt, hvor stor effekt det har på klimaet at spise mindre oksekød eller at tage på færre flyveture, og velvilligheden til at gøre det er heller ikke særlig stor.

Det viser en ny analyse, som Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen står bag. I analysen har styrelsen sammen med Rambøll Management Consulting kortlagt danskernes viden om de forbrugsrelaterede CO2-udledninger og samtidig set på, hvor forbrugerne oplever de største og de mindste barrierer ved et mere klimavenligt forbrug.

Det vil vi helst ikke give slip på

Den største undervurdering af effekten ved at skifte adfærd finder man hos danskerne, når det handler om at blive vegetar eller reducere kødforbruget. 

Færre flyvninger er den adfærdsændring, som danskerne undervurderer næstmest. Til gengæld har vi det med at overvurdere, hvor meget CO2 der reelt kan spares ved at købe genbrug, opgradere husholdningsapparater til mere energibesparende modeller samt købe lokalt.

Vil du læse mere nu?

Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?