Bankerne har snablen godt nede i din pension
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

Bankerne har snablen godt nede i din pension

Pensionspuljer er en nem måde at spare op til pensionen ved siden af sin arbejdsmarkedspension, men bankerne tager alt for mange penge for at håndtere et simpelt investeringsprodukt.

Lars Nøhr Andresen · Foto: Getty Images · 21. juni 2022
Kvinde kigger på sin pension

Vil du spare noget ekstra op til din pension, tilbyder alle banker det produkt, der kaldes for en pensionspulje. Det er en måde at investere sine penge på, hvor banken står for alt det praktiske omkring investeringerne. Det eneste, du skal gøre som forbruger, er at blive enig med banken om, hvad din risikoprofil er, og så kan du i bund og grund glemme alt om pensionspuljen, indtil den dag du nærmer dig din pension. 

“Men det vil være en dum ting at gøre, for vores test af puljepensioner viser, at alle bankernes pensionspuljer er alt for dyre,” siger projektleder David Reinhardt, der har stået for testen. 

Alle investeringsprodukter, hvor man får andre til at håndtere investeringerne for en, koster penge. Prisen måles i årlige omkostninger i procent (ÅOP), og du betaler et fast procentbeløb om året af det, du har investeret. Det betyder, at har din puljepension en ÅOP på 1,50 procent, og du har investeret 200.000 kroner, så koster det dig 3.000 kroner om året. 

Ingen banker med fair priser

“Normalt siger vi, at denne type investeringsprodukter ikke må koste mere end 1,0 procent i ÅOP, for alt over det vil være optrækkeri, og testen viser, at ingen banker har en pensionspulje, der koster under 1,0 procent i ÅOP uanset hvor meget, du har investeret, og uanset din risikoprofil,” siger David Reinhardt. 

Vil du se, hvad vi konkluderede på baggrund af vores test af pensionspuljer?

Få adgang til denne artikel og hele tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?