Disse mobile airconditioner anbefaler vi
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

Disse mobile airconditioner anbefaler vi

Mobile aircondition-anlæg kan sænke temperaturen hurtigt og effektivt. Anlæggene er dyre i strøm, og ikke alle køler lige godt. Se hvilke vi anbefaler.

Lars Nøhr Andresen · Foto: Getty Images · 30. maj 2023
Mobil aircondition bedst i test

Aircondition-anlæg er ikke udbredte i Danmark, fordi vi sjældent har så høje temperaturer, at vi ikke kan arbejde eller sove. 

Alternativt til fastinstallerede airconditionanlæg er mobil aircondition, som kan flyttes fra rum til rum, og som ikke kræver nær så meget installation. 

Forbrugerrådet Tænk har testet 30 mobile aircondition-anlæg for deres evne til at køle et rum ned, og ikke mindst for hvor meget strøm de bruger på at køle.

Disse mobile airconditionanlæg har vi testet

Vihar testet mobile aircondition anlæg, som du blandt andet kan købe i byggemarkeder. Vi har testet anlæg af følgende mærker:

Beko, Biltema, Delonghi, Duux, Electrolux, Olimpia Splendid, Qlima, Rowenta, Tectro, Tristar, Whirlpool og Wood's

Sådan virker en mobil aircondition

Et airconditionanlæg fungerer grundlæggende som et køleskab, hvor en kompressor køler luften ned. Nedkølingen laver varme og den varme luft skal derfor blæses ud af rummet.

En mobil aircondition skal derfor stå i nærheden af et vindue, der kan åbnes, så slangen med varm luft kan stikkes ud af vinduet.

For at forhindre at varm luft udefra strømmer ind i det kølede rum, skal der installeres en barriere hen over vinduet.

Installationen og slangen til den varme luft gør, at de mobile airconditionanlæg er knap så mobile, som man ellers lige kan tro.

Mobil aircondition
Mobil aircondition har en slange, hvorfra den varme luft blæses ud af vindue. Foto: Getty Images

Tænk på størrelsen af det rum du skal køle

Når du skal vælge en mobil aircondition, er det vigtigt, at den passer til det rum du primært skal bruge den i. Det er rummet størrelse i kubikmeter, du skal udregne, det er nemlig vigtigt, at du regner i hvor meget luft, der skal nedkøles.

Langt de fleste producenter oplyser maskinens kapacitet i kvadratmeter. Er der meget højt til loftet i det rum du vil køle ned, skal du måske vælge en aircondition, som passer til et rum med flere kvadratmeter.

Disse mobile airconditionanlæg klarer sig bedst 

Forbrugerrådet Tænk anbefaler tre mobile airconditionanlæg ud af de 30 vi har testet. Et anlæg køler rummet ned hurtigt og har en god kuldefordeling. Et andet anlæg udmærker sig ved at bruge mindre strøm, og stadig køle godt.

Airconditionanlæg bruger meget energi. Derfor er der ingen anlæg, som bliver Bedst i Test. 

Vil du se hvilken mobil airconditioner der er bedst?

Login her eller få adgang til denne artikel og hele tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Få adgang i et helt år for kun 695 kr. (svarer til 58 kr. om måneden).

Allerede medlem?