Mobilselskaber - Disse 4 har været de bedste over tid
Gå til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem

Her er de fire bedste mobilselskaber - over tid

Ser man på de syv seneste test af mobilabonnementer, er der fire selskaber, der skiller sig særligt positivt ud.

Emil Rosager Schaarup · Foto: Getty Images · 13. december 2022
disse 4 mobilselskaber har været bedst over tid

Imagecredit: Getty Images

Siden 2019 har vi testet over 1.000 mobilabonnementer fordelt på syv forskellige test. Selv om det kan være utrolig individuelt, hvad man har behov for i et mobilabonnement, så viser vores test, at det for mange vil være muligt at finde en besparelse på mobilabonnementet, hvis det er noget tid siden du sidst så din aftale efter i sømmene.

De fleste bør ikke give mere end 100 kr 

Vores undersøgelse af mobilabonnementer viser, at hvis du har wi-fi derhjemme, burde du kunne klare dig med et mobilabonnement til under 100 kroner. Betaler du over 100 kroner om måneden for dit abonnement, bør der være mulighed for, at du kan finde et billigere abonnement og spare lidt penge. Og det er nemt at skifte mobilselskab

Du skal ikke selv opsige dit abonnement hos dit gamle selskab, når du skifter til et andet selskab med samme nummer. Dit nye mobilselskab sørger for at flytte abonnementet. Du skal blot gøre opmærksom på, at du ønsker at beholde dit nummer, så sørger dit nye selskab for at få det flyttet.  

Faldende og stigende mobilabonnementspriser

Priserne på mobilabonnementer er faldet, hvis vi ser på gennemsnitprisen over de seneste syv test, vi har udført. Herunder på grafen kan du se udviklingen i gennemsnitspriser. 

'mobil-pris-udvikl'

Grafen viser udviklingen i gennemsnitspriser for mobilabonnementer over de syv test, vi har udført. Priserne faldt fra sommeren 2020 til efteråret 2021, hvor priserne – ligesom mange andre priser i Danmark – er steget igen. 

Disse 4 mobilselskaber klarer sig bedst

Disse fire selskaber klarer sig generelt pænt i testene af mobilabonnementer. Punkterne bygger på observationer fra tidligere test af mobilabonnementer. Her kan du se deres fordele og ulemper

Vil du læse hele artiklen nu?

Få adgang til denne artikel og hele tænk.dk – inklusive mere end 150 test – for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?

God råd til abonnementet

  1. Tjek dit nuværende forbrug. Du betaler måske for en masse data, du ikke har behov for. Se fx på dit forbrug over en periode på tre måneder. Så har du bedre mulighed for at finde et abonnement, der passer til dig. Du vil typisk kunne tjekke dit dataforbrug på dit teleselskabs hjemmeside.
  2. Pas på dyre pakkeløsninger. Spotify, HBO Max, Netflix, e-aviser og magasiner følger i flere tilfælde med i mobilabonnementet. Du kan spare penge ved at få tjenester med i dit mobilabonnement, men kun hvis du bruger tjenesterne i forvejen. Ellers betaler du ekstra for produkter, som du ikke har brug for. 
  3. Bor du et sted med dårligt signal, så vælg et selskab, der tilbyder wi-fi-opkald. Det gør de fleste selskaber i dag. Du skal selv være opmærksom på at slå funktionen til på din telefon. Wi-fi-opkald betyder, at du kan ringe fra mobilen ved hjælp af dit wi-fi-netværk. Så har du dårlig mobildækning nogle steder i hjemmet, får du et bedre og mere stabilt signal med wi-fi-opkald.