Test: C-kolbe: Produkter med uønskede kemikalier | Forbrugerrådet Tænk
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem
Kemi test

C-kolbe:
Produkter med uønskede kemikalier

Om produktet

10 produkter i testen har deklareret indhold af uønsket kemi, bl.a. et stof, der ikke er tilladt i EU, mistænkt hormonforstyrrende stoffer og PFAS.

Disse produkter indeholder uønsket kemi, der giver C-kolbe:

Fenyi Eye cream green tea, AliExpress, indeholder bla. Cyclopentasiloxane, der er mistænkt for at være hormonforstyrrende. Det er også problematisk for miljøet. 

Handayian Water Lip Stain Lip Tint, AliExpress, indeholder bla. Methylparaben, der er mistænkt for at være hormonforstyrrende. 

Joybeauté CC cream SPF 30, Wish, indeholder bla. PFAS/fluorstofferne Perfluorohexane, Perfluorodecalin og Pentafluoropropane. Fluorstoffer er problematiske for miljøet og mistænkes for at kunne have uønskede effekter på sundheden. 

O.TWO.O Most color changing lip balm, AliExpress, indeholder bla. Methylparaben, der er mistænkt for at være hormonforstyrrende.

Paradream Suction black mask, Amazon.com, indeholder bla. Methylisothiazolinone, der er allergifremkaldende og kan være problematisk for miljøet. 

Slow Sunday Charcoal bubbling mask, Shein, indeholder bla. PFAS/fluorstofferne Methyl perfluoroisobutyl ether og Methyl perfluorobutyl ether. Fluorstoffer er problematiske for miljøet og mistænkes for at kunne have uønskede effekter på sundheden. 

Solimo Sheer facial sunscreen lotion SPF 55, Amazon.com, indeholder bl.a. de mistænkt hormonforstyrrende stoffer Homosalate, Ethylhexyl salicylate, Octocrylene og Bht.

Elf Flawless satin foundation 250 buff, Amazon.com, indeholder bla. Cyclopentasiloxane, der er mistænkt for at være hormonforstyrrende. Det er også problematisk for miljøet. 

Mielle Rosemary mint scalp & hair strengthening oil, Amazon.com, indeholder bla. Colecalciferol, der er forbudt i kosmetik og plejeprodukter i EU.

Neutrogena Ultra Sheer dry-touch sunscreen SPF 70, Amazon.com, indeholder bl.a.de mistænkt hormonforstyrrende stoffer Homosalate, Ethylhexyl salicylate, Octocrylene og Bht.

Forbrugerrådet Tænk Kemi anbefaler, at du ikke køber kosmetik udenfor EU.

 

Kemitest