Test: C-kolbe: Produkter med uønskede kemikalier | Forbrugerrådet Tænk: Vi tænker, før du handler Gå til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem

C-kolbe: Produkter med uønskede kemikalier

Testdato:

jul 2021

Testresultater for dette produkt

Kemitest

Om produktet

Disse produkter har en ingrediensliste, og af denne fremgår det, at produktet indeholder problematisk kemi.

3 af produkterne indeholder stoffer, der ikke er tilladt:

- Godefroy instant eyebrow tint (amazon) - Indeholder bl.a. Pyrogallol, der er ikke tilladt i kosmetik. Det kan skade arveanlæg (DNA-skader).

- L'Oreal Glam shine diamond (Fruugo) - Indeholder bl.a. Isopropylparaben og Isobutylparaben, der er mistænkt for at være hormonforstyrrende og er forbudt i kosmetik og plejeprodukter siden 2015. Jf. L'Oreal er dette produkt produceret i 2009.

- Lakerain eyelash and brow tint dye (wish) - Indeholder bl.a. Toluene-2,5-diamine sulfate, der er allergifremkaldende og kan være problematisk for miljøet. Stoffet er ikke tilladt i øjenvippefarve til forbrugere, kun til professionel brug.

Øvrige produkter med problematisk kemi:

- Chapstick Moisturizer 2in1 lipcare (Amazon) - Indeholder bl.a. Ethylhexyl methoxycinnamate, der er mistænkt for mistænkt for at være hormonforstyrrende.

- Lubriderm daily moisture lotion (amazon) Indeholder bl.a. Methylparaben, Propylparaben og Ethylparaben, der er mistænkt for at være hormonforstyrrende.

- M.A.C Sheen supreme lipglass tint (Fruugo) - Indeholder bl.a. Bht, der er mistænkt for at være hormonforstyrrende.

- Neutrogena Makeup remover cleansing towelettes (amazon) - Indeholder bl.a. Cyclopentasiloxane, der er mistænkt for at være hormonforstyrrende. Det er også problematisk for miljøet.

- Nivea Aceite en locion cacao (Fruugo) - indeholder bl.a. Bht, der er mistænkt for at være hormonforstyrrende.

- Nivea Cellular antiage serum (Wish) Indeholder bl.a. Cyclomethicone, der er mistænkt for at være hormonforstyrrende. Stoffet er også problematisk for miljøet.

- NYX Jumbo eye pencil 621A Pure gold(amazon) - Indeholder Bht, der er mistænkt for at være hormonforstyrrende.

- A&C Eye shadow (wish) - Indeholder Cyclopentasiloxane, der er mistænkt for at være hormonforstyrrende. Det er oogså problematisk for miljøet.

- Bluethin Matte 35 passion læbestift (wish) - Indeholder bl.a. Methylparaben og Propylparaben, der er mistænkt for at være hormonforstyrrende.

- Sheglam lip service scrub set (Shein) - Indeholder bl.a. Bht, der er mistænkt for at være hormonforstyrrende.

- KOEC Clay mask vulcanic mud (Shein) - Indeholder bl.a. Methylparaben og propylparaben, der er mistænkt for at være hormonforstyrrende.

- RevitaLash Eyelash Mascara (wish) - Indeholder Dechloro dihydroxy difluoro ethylcloprostenolamide er et fluorstof. Fluorstoffer er problematiske for miljøet og mistænkes for at kunne have uønskede effekter på sundheden.

- Adidas Adipower 72H anti-perspirant (fruugo) Indeholder bl.a. Cyclopentasiloxane og BHT, der er mistænkt for at være hormonforstyrrende.

- Heng Fang BB Beauty booster (Fruugo) indeholder bl.a. Cyclopentasiloxane, parabener og BHT, der er mistænkt for at være hormonforstyrrende.