Disse græstrimmere er Bedst i Test
Græstrimmeren gør bl.a. kanterne på græsplænen pæne at se på, men hvilken græstrimmer skal du vælge, og hvor stor prisforskel er der på dem? Se hvilke der bliver Bedst i Test
Vi har testet 49 forskellige modeller af græstrimmere. Ni græstrimmere er med kabel, og 40 er batteridrevne.
Der er stor forskel på priserne, og prisspændet er især stort for de batteridrevne græstrimmere, der – med batteri – koster fra 599 kroner til 3.420 kroner. De elektriske koster fra 229 kroner til 659 kroner.
I testen har vi bl.a. undersøgt, hvor gode græstrimmerne er til at klippe græs, hvor brugervenlige de er, og hvor meget de støjer. For de batteridrevne græstrimmere har vi også undersøgt hvor længe den kan køre på en opladning og hvor lang ladetiden er for batteriet.
Disse græstrimmere har vi testet
Vi har testet 17 forskellige mærker, så vi dækker markedet bredt.
AL-KO, BLACK & DECKER, Biltema, Bosch, Dewalt, EGO, Gardena, Greenworks, Husqvarna, Karcher, Makita, Powerplus, Ryobi, Skil, Stiga, Stihl og Worx
Skal jeg vælge græstrimmer på batteri eller med kabel?
Nogle græstrimmerne er batteridrevne, andre er elektriske. Hvis din have ikke er så stor, og du derfor kan komme rundt med ledningen, kan du spare penge på at købe en elektrisk græstrimmer, som generelt er billigere end de batteridrevne græstrimmere.
Har du en stor have, eller en have som kan være udfordrende at komme rundt i med en ledning, kan det være en fordel med en batteridreven græstrimmer.
Du kan måske bruge batteriet fra en anden maskine
Det kan være billigere at købe en batteridreven græstrimmer uden batteri, hvis du har adgang til kompatible batterier via have- og arbejdsredskaber – fx plæneklipperen – fra samme mærke som græstrimmeren. Du skal dog altid undersøge, om batteristørrelse, volt og amperetimer rent faktisk passer med hinanden, da nogle producenter kan have forskellige batteriserier.
For nogle af de testede græstrimmere koster det medfølgende batteri dog kun lidt ekstra i forhold til, hvor dyre batterierne er, hvis du køber dem særskilt. I de tilfælde kan det godt betale sig at købe en samlepakke, hvis du fx gerne vil have et ekstra batteri til de redskaber, som bruger samme type batteri.
Vær sikker, når du bruger græstrimmeren
Generelt støjer græstrimmere ret meget. Ifølge Arbejdstilsynet er grænseværdien for daglig støjbelastning på 85 dB på en arbejdsplads, og det er en grænse, som flere af trimmerne overskrider. Så brug altid høreværn, når du bruger græstrimmeren, og husk i øvrigt også at tage et par sikkerhedsbriller på, så du ikke får vildfarne grene eller andet i øjnene.
Vælg en græstrimmer, der passer til dit behov
På nogle af græstrimmerne kan skærehovedet drejes, så du kan skære lodret, hvilket kan være en fordel. Trimmerne har dog også deres begrænsninger. Du kan fx ikke klippe rigtige buske og hække, som du i stedet bør bruge en hækkeklipper til.
Det er dog muligt at sætte en medfølgende metalskive på nogle af græstrimmerne, så de også kan bruges som buskrydder.
Bedst i Test: Makita DUR368APT2
Græstrimmeren fra Makita er en rigtig god batteridreven trimmer som bliver Bedst i Test.
Den kommer med meget udstyr. men er dog også den dyreste i testen.
Den bruger to 18V 5Ah batterier sammen. Det har fordelen at det enkelte batteri har en størrelse der kan bruges i mange andre Makita værkøjer.
Opsætningen er mere besværlige end hos mange andre og trådhåndteringen kunne også være nemmere.
Makita DUR368AZ er identisk, og bliver også Bedst i Test, den er dog uden batteri og oplader
Se alle testresultaterne for Makita DUR368APT2Bedst i Test: Worx WG119E
Worx WG119E er en rigtig god elektrisk græstrimmer med kabel der efterlade flotte resultater og er nem at bruge.
Trimmerhovedet kan nemt vendes til at klippe lodret og bruges som kantklipper.
Den er bedst til lodret klipning og stigrænser, lidt mindre god til langt græs og grov vegetation hvor det tager lang tid med denne model
Den er nem at samle og bruge, men har en lidt bøvlet adgang til trimmertråden, hvilket også gør det lidt svære at skifte den.
Se alle testresultaterne for Worx WG119EAnbefaler: BLACK+DECKER BCSTA536L1 - QW
Græstrimmeren fra Black+Decker er en god batteridreven græstrimmer der er god til at klippe med trimmerhovedet i vandret og i lodret position.
Den kan findes til under halvdelen af prisen af testvidneren fra Makita. Til gengæld er batteriet ikke lige så godt og det er en af de mere larmende modeller.
Se alle testresultaterne for BLACK+DECKER BCSTA536L1 - QWAnbefaler: Bosch EasyGrassCut 26
Denne elektriske trimmer fra Bosch gennemførte testprogrammet uden problemer med fine resultater.
Den har masser af kraft og er i stand til at klare langt og groft græs effektivt. Den er dog mindre egnet til at klippe kanter lodret.
Den medfølgende tråd er forholdsvis tynd og i kombination med en kraftig motor fører det til hyppige knæk af tråden.
Se alle testresultaterne for Bosch EasyGrassCut 26Disse græstrimmere er de bedste i test
To græstrimmere bliver Bedst i Test, men derudover anbefaler vi også en tredje græstrimmer, som klarer arbejdet godt. De finder både græstrimmere med batteri og med kabel blandt de bedste.
Vil du se hvilke græstrimmere der er Bedst i Test?
Login her eller få adgang til denne artikel og hele tænk.dk for
58 kr. / måned
Ved køb af 12 måneders medlemskab til 695 kr.
Tjek disse 8 ting inden du køber robotplæneklipper
Robotplæneklippere er langt fra ens, og alle modeller passer ikke nødvendigvis til dig og din have. Undgå et dyrt fejlkøb ved at tjekke disse 8 ting.
Robotplæneklipper: Her er de bedste i test
Hvilken robotplæneklipper er Bedst i test? Se de aktuelt bedste robotplæneklippere og få vores anbefalinger til det rigtige køb.
Pas på disse to robotplæneklippere
En robotplæneklipper slår græsset mens du laver andre ting, men to af robotterne i vores test dumper vores sikkerhedstest, så dem bør du undgå.