Disse 6 digitale kameraer er bedst i test | Forbrugerrådet Tænk Gå til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem

Her er de bedste spejlrefleks- og systemkameraer

Spejlreflekskameraer og mirrorless systemkameraer giver de flotteste fotos og video. Vi anbefaler seks avancerede kameraer ud fra vores seneste test.

Tage Majland · Foto: Getty Images · 28. oktober 2021
det bedste spejlrefleks og systemkamera i test

Spejlreflekskamera (DSLR) og avancerede mirrorless kameraer giver den flotteste billedkvalitet. De avancerede og dyre kameraer bliver brugt af både professionelle fotografer og fotoentusiaster.

Spejlreflekskamera var tidligere fotografernes fortrukne kamera, men de spejlfrie systemkameraer er dem, der bliver produceret mest af i dag. Det er også de kameraer, som vinder indpas hos de fotointeresserede.

Vores digitalkamera test viser, at de spejlfrie systemkameraerne klarer sig bedst i vores test. Ser vi på kvalitet er de bedre og ofte til en billigere pris.

Test af spejlreflekskamera og systemkamera fra alle de populære mærker

Forbrugerrådet Tænk tester løbende de mest populære mærker af digitalkameraer på det danske marked på vores laboratorier.

Kameraer fra Canon, Fujifilm, Leica, Nikon, Olympus, Panasonic, Ricoh, Sigma og Sony er blevet testet for, hvor gode de er til at tage foto og video, farvegengivelse, billedstabilisering samt søgerens og skærmens kvalitet.

I testen ser vi også på brugervenlighed og undersøger, hvor nemt det er at tage billeder eller video, både ved automatisk og manuel brug.
Vi kigger også på batteriets levetid og forholder os til om pris og kvalitet hænger sammen.

Disse 6 avancerede digitale kameraer anbefaler vi:

Disse 6 avancerede digitale kamera anbefaler vi. Ét kamera bliver Bedst i test, det er suverænt på de fleste at de parametre vi tester på - men det er også dyrt.

Log ind eller bliv medlem

Få adgang til alle test på taenk.dk, det månedlige medlemsmagasin, juridisk rådgivning og meget mere.

Allerede medlem?