Ansigtscremer kan indeholde problematiske stoffer
Parfume findes i mange ansigtscremer, og enkelte indeholder stoffer, der er mistænkt for at være hormonforstyrrende.

Parfumestoffer findes i mange ansigtscremer
12 ud af 16 testede cremer har indhold af parfumestoffer. Stofferne behøver i sig selv ikke at være problematiske, men jo større udsættelse for parfumestoffer fra forskellige produkter, desto større er risikoen for at udvikle allergi.
Miljømærket Svanen sikrer, at du får en creme, hvor der bliver stillet krav til både miljø og sundhed. Svanen tillader dog parfume.
Skal cremen være uparfumeret, så se efter allergimærket Astma-Allergi Danmarks Blå Krans, eller vælg en creme, hvor der direkte står "uden parfume" eller "parfumefri".
4 ansigtscremer er fri for uønsket kemi
Parfume, stoffer mistænkt for hormonforstyrrelser samt miljøproblematiske findes ikke i:
- Apotekets 24 timers ansigtscreme uden parfume
- Plaisir Soothing 24H Cream
- Matas Natur 24h ansigtscreme E-vitamin & økologisk aloe vera
- Nilens Jord Face Cream
Solfiltre i ansigtscremer er unødvendige meget af tiden
L’Oréal og Cien angiver UV-beskyttelse i deres cremer:
- Cien Aqua Moisturising Cream with glyceryl and panthenol fra Lidl angiver solfaktor 4
- L'Oréal Triple Active Day har ikke en angivet solfaktor.
Personer med sart hud kan have gavn af ansigtscreme med solbeskyttelse. Men opholder du dig indenfor det meste af dagen, er solfaktor i cremer unødvendig, især i vinterhalvåret.
Undersøgelser peger også på, at flere solfiltre end dem, vi tidligere har kendt til, muligvis kan være problematiske.
Hormonkemi findes i 3 testede ansigtscremer
Cremerne fra Cien, Avène og La Mer bliver i samlet bedømmelse trukket ned på "under middel" på grund af problematisk kemi. De indeholder blandt andet forskellige stoffer, der er lovlige, men mistænkt for at være hormonforstyrrende, herunder parabener og BHT.
Avène Hydrance Optimale Ansigtscreme indeholder 2 stoffer, der er mistænkt for hormonforstyrrelser. Det ene er ved at blive udfaset, men ikke det andet, antioxidanten BHT.
Producenternes svar om hormonkemi
Avène mener, at BHT i de lave koncentrationer i firmaets cremer ikke fører til nogen skade på menneskets helbred.
"Hvis der fremkommer nye videnskabelige beviser, som fører til en hvilken som helst tvivl omkring sikkerheden af BHT i kosmetik, vil vi naturligvis fjerne det fra vores produkter," siger Susanne Uldall, product & digital manager hos Pierre Fabre Dermo-Cosmétique.
Lidl oplyser, at Cien Aqua Moisturising Cream with glyceryl and panthenol overholder gældende grænseværdier på området, men Lidl er opmærksomme på Forbrugerrådet Tænks bedømmelse af produktet og vil tage det med i den løbende produktudvikling.
La Mer har ikke svaret på Forbrugerrådet Tænks henvendelser.

Ansigtscremer: Her er de bedste
Hvilke ansigtscremer er bedst til at give huden fugt? Og skal cremen være uden uønsket kemi? Find de bedste ansigtscremer i vores test.

Barberskrabere til kvinder: Er engangsskraberen god nok?
Engangsskrabere kan være et billigt alternativ til skrabere fra de dyre mærker. Men kan du nøjes med de billigere engangsskrabere, eller er de for dårlige til at barbere?

Heftige prisforskelle på lige gode håndcremer
Håndcremer varierer meget i pris. Og der er ikke en direkte sammenhæng mellem, hvor meget fugt cremerne tilfører huden, og hvor meget cremerne koster.