Forbrugerrådet Tænk

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Social

Titel

Tandlæger: Her er dine rettigheder

Priser skal oplyses, ligesom du kan få tilskud til behandlinger hos tandlægen. Få styr på dine rettigheder, så kan du måske få en billigere behandling. Det vil også være lettere for dig at klage, hvis du efterfølgende er utilfreds.
Af Kerstin Bruun-Hansen
18. Februar 2016
Tandlæger: Her er dine rettigheder
Foto: Thinkstock

Frit tandlægevalg

Tandlægevalg er frit i Danmark – uanset hvor i landet, tandlægen er placeret.

Prisen skal oplyses mundtligt

Tandlægen skal mundtligt orientere dig om prisen på de ydelser og behandlinger, der ikke har faste priser – typisk om større behandlinger og ikke så almindelige ydelser.

Ret til skriftligt prisoverslag

Skriftligt prisoverslag har du ret til, hvis prisen for tandlægens behandling overstiger 2.500 kr. (ud over et eventuelt tilskud fra sygesikringen).

Tilskud til tandlæge i udlandet

Tandlægepriserne kan være lavere i udlandet – og du kan få samme procentandel i tilskud til behandlingen i EU-lande, som du får herhjemme.

Læs mere om, hvordan du søger tilskud til behandling i udlandet på borger.dk

Informeret samtykke

Tandlægen må ikke gå i gang med at behandle uden at have informeret om behandlingen og fået dit samtykke. Det gælder uanset behandlingen. Derudover skal det stå i journalen.

Journalen kan du altid få af din tandlæge, da du har ret til fuld aktindsigt.

Priser i klinikken

Priserne på 8 af de ydelser, der ikke er faste priser på, skal fremgå skriftligt i tandlægens praksis samt på sundhed.dk, på tandlægens hjemmeside eller udleveres som pjece eller lignende.

Find pris på tandlægebehandling på sundhed.dk

Faste priser

Faste priser skal en række af de mest almindelige tandlægeydelser have.

Læs om ydelserne hos tandlaegeforeningen.dk

Klager og erstatning

Tandlægenævnet kan du klage til, hvis du er du utilfreds med prisen eller behandlingen hos en tandlæge i din region. Mener du, at du har fået en skade på grund af behandlingen, kan der søges erstatning hos Tandlægeforeningens Tandskadeerstatning.

Læs mere hos tandklage.dk