Forbrugerrådet Tænk

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem nu

Social

Titel

Find den billigste bank for dig

Renter, gebyrer og priser er ikke ens fra bank til bank. Du kan spare mange penge, hvis du finder den billigste bank for dig. Se her, hvordan du gør.
Af Anne-Katrine Nørholm
26. Oktober 2016
Bank find den billigste
Foto: Thinkstock

Bankpriser kan der være stor forskel på

Priser kan der være stor forskel på fra bank til bank. Forbrugerrådet Tænk har testet i oktober 2016. Testen viste, at den billigste af de 26 testede banker, sparekasser og andelskasser kostede op til 25.000 kroner mindre om året end den dyreste.

Skifter du bank, kan der med andre ord være mange penge at spare. Men hvordan finder du ud af, om du kan få en bedre aftale et andet sted?

Sammenlign forskellige banker og find den billigste

Pengepriser.dk eller Mybanker kan du bruge til at få et første overblik over markedet. Her kan du sammenligne priser fra de fleste pengeinstitutter i Danmark.

Mybanker har Forbrugerrådet Tænk indgået et samarbejde med for at gøre det lettere at skifte bank.

Skift bank med Forbrugerrådet Tænk Bank (medlemsfordel)

Se efter låneomkostningerne

Årlige Omkostninger i Procent (ÅOP) skal du se efter, når du leder efter det billigste lån. ÅOP viser de samlede låneomkostninger i form af renter og gebyrer og gør det nemt at sammenligne lånetilbud.

Dine behov kan du opstille i et skema, når du sammenligner priserne, så du kan se, hvad de forskellige banker tager af omkostninger for de konti og lån, du har brug for.

Forhandl om renter og gebyrer

Renter og gebyrer kan du ofte forhandle om. Når du har fundet frem til det tilbud, du vil benytte dig af, kan du eventuelt forhøre dig i din nuværende bank, om de er villige til at matche prisen eller give dig et endnu bedre tilbud.

Dine lån og din økonomi er afgørende for, hvor attraktiv du er som kunde, og hvor store besparelser du vil kunne opnå ved at forhandle med din bank.

Sådan forhandler du prisen ned i banken

Forbered dig og afklar dine behov

Sammenligner du forskellige banker, skal du kende de renter og omkostninger, du betaler hos din nuværende bank, så du kan finde ud af, hvor det bedst kan betale sig for dig at være kunde. Forbered dig grundigt, før du vælger.

Bankens rådgiver er i mange tilfælde også sælger. Det skal du være klar over. Spørg dig selv, om du gør en god forretning, og om du i virkeligheden har brug for eksempelvis kreditkort eller ekstra forsikringer.

Test af bankpriser

Testen af bankpriser er forbeholdt abonnenter af Forbrugerrådet Tænk Penge, der er Forbrugerrådet Tænks blad om penge og privatøkonomi.

Køb abonnement og gå ikke glip af kommende test og gode råd om banker, bolig, investering, forsikringer og pension.

Bestil Forbrugerrådet Tænk Penge her

Medlemsfordel: Skift bank med Forbrugerrådet Tænk Bank

Forbrugerrådet Tænk ønsker at gøre det lettere for vores medlemmer at skifte bank, og vi har derfor indgået et samarbejde med Mybanker: Forbrugerrådet Tænk Bank.

Mybankers værktøj indhenter på baggrund af oplysninger om din økonomi op til 3 tilbud fra banker, der kan give dig en god aftale.

Finder du en billigere bank med Forbrugerrådet Tænk Bank forlænger vi dit medlemskab betalingsfrit i 1 år med bladene Forbrugerrådet Tænk og Forbrugerrådet Tænk Penge.

Læs mere om Forbrugerrådet Tænk Bank