Forbrugerrådet Tænk

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Titel

Sådan har vi lavet en oversigt over bedemænd

Bedemanden skal være til at stole på. Forbrugerrådet Tænk har lavet en oversigt over certificerede bedemænd, så du kan finde en nær dig, du kan være tryg ved.
Af Ilyas Dogru
28. Januar 2019
Bedemænd: Få overblik over priserne
Foto: iStock

Bedemænds priser er blevet lettere at overskue

Bedemandsbranchen har i flere år været under kritik på grund af mangel på kontrol med branchen, og fordi mange bedemænds priser var alt for svære at gennemskue.

Bedemænd skal oplyse dig ordentligt om priser og ydelser på deres hjemmesider, så du kan se, hvad du betaler for. Men markedet for bedemænd er ikke altid nemt at overskue og finde rundt i.

Forbrugerrådet Tænk har gjort det lettere og sat websiderne fra alle certificerede bedemænd på et kort, så du kan få et overblik.

Certificerede bedemænds hjemmesider skal leve op til krav

Certificerede bedemandsforretninger skal leve op til bestemte krav på deres hjemmeside: De skal skilte med minimum 3 priseksempler. De 3 eksempler skal være baseret på forskellige scenarier, der viser et bredt spænd i priser og muligheder.

Bedemandens hjemmeside skal også have en guide om de særlige forhold, du især skal huske i forbindelse med tilbud hos bedemanden.

Bedemandens hjemmeside skal desuden have en skabelon, som viser bedemandens basale ydelser med priser og en kort beskrivelse af, hvad de omfatter.

Bedemandsvælger giver dig overblik

Find en bedemand med Forbrugerrådet Tænks bedemandsvælger. Så kan du se, om bedemandens hjemmeside lever op til kravene for certificerede bedemænd.

Bedemandsvælgeren kan du se som kort, så du kan tjekke din lokale bedemand.

Find en god certificeret bedemand nær dig

Hvad er en certificeret bedemand?

En certificeret bedemand er en bedemand med butik, der er certificeret efter den europæiske standard for serviceydelser i begravelsesbranchen. Du kan kende dem på logoet fra Dansk Standard (DS).

De fleste certificerede bedemænd, men ikke alle, er også organiseret i Danske Bedemænd.

Forbrugerrådet Tænk støtter certificering af bedemænd efter faste standarder, der øger gennemsigtigheden og giver dig større sikkerhed for kvalitet i bedemandens ydelser.