Forbrugerrådet Tænk

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Social

Titel

Bredbånd: Sådan finder du det billigst

Betaler du for meget for dit internet? Se, hvordan du finder et bedre abonnement på bredbånd, og hvilke services, du måske betaler unødvendigt meget for.
Af David Bergeon
14. Juni 2018
spar penge på internet
Foto: Getty Images

Find billigere bredbånd

Hastighed, gebyrer og pakkeløsninger. Der er mange ting, der spiller ind på prisen på dit bredbåndsabonnement.

Se hvordan du finder det billigste tilbud til dig, og hvad du kan fravælge i et abonnement, for at spare penge.

Hvor hurtigt internet har du brug for?

Det bedste internet-abonnement for dig er det, der passer til dine behov. Derfor er det vigtigste, at du finder ud af, hvor høj hastighed du har brug for.

Streamer du tv på flere tablets, computere eller fladskærme på én gang, har du brug for en hurtig forbindelse med høj minimumshastighed. Hvis du mere bruger nettet til at surfe og maile, er kravene til hastighed mindre.

Se, hvor høj internet-hastighed du har brug for

Hvem kan levere bredbånd til dig?

Bredbånds-udbydere kan du lave en søgning på, når du kender dit behov.

Det er ikke sikkert, at alle udbydere kan levere bredbånd til din adresse. Se på tjekditnet.dk, hvem der tilbyder bredbånd på din adresse.

Se dine bredbånds-udbydere på tjekditnet.dk

Hvordan kan du sammenligne bredbåndspriser?

Når du ved, hvem der kan levere bredbånd til dig, kan du begynde at sammenligne priserne.

Selskabernes enkelte tilbud på bredbånd i dit område kan du se på borger.itst.dk.

Tilbuddene er ranglistet efter pris. Måske har du allerede det bedste bud på markedet, eller måske kan du spare mange penge.

Sammenlign bredbåndspriserne på borger.itst.dk

Hvad er den rigtige pris?

Prisen pr. måned betyder mest for, hvad dit bredbåndsabonnement koster over lang tid. Men der er andre poster på din regning, du skal tælle med, for at finde den egentlige pris.

  • Oprettelsesgebyret kan være et par hundrede kroner hos et selskab, mens det kan være gratis at oprette dit abonnement hos et andet selskab. Tæl det med i prisen, hvis du jævnligt skifter abonnement.
  • Bindingsperioder på 6 måneder kan betyde, at det bliver dyrt for dig at skifte, hvis du finder et andet godt tilbud halvvejs i din bindingsperiode. Flere selskaber har bindingsperioder ned til 1 måned.
  • Forsendelse af router og andet udstyr er gratis hos nogle forhandlere, mens det kan koste op til 100 kr. hos andre. Selv forsendelse af breve kan du ende med skulle betale op til 50 kr. pr. måned for.
  • Betalingsgebyr på 10 kr. er ikke unormalt for selskaber, der bruger Betalingsservice. Det gebyr kan stige, hvis du foretrækker at betale med girokort. Hos nogle selskaber kan du helt undgå at betale gebyr ved at bruge selskabets eget system for betaling.

Kan en pakkeløsning betale sig?

Abonnementer på bredbånd kan du få med andre services tilknyttet. Det vigtigste for dig i en pakkeløsning er, om du rent faktisk kommer til at bruge de ekstra services. Hvis ikke, kan du ende med at betale for meget.

  • Sikkerhedspakker følger med i mange abonnementer, så risikoen for virus kan blive mindre. Men sikkerhedspakkerne kan være bedre og billigere, hvis du køber dem for sig selv.

Find den bedste antiviruspakke i vores test

  • TV-pakker, streaming-tjenester og telefon-abonnementer er nogle af de services, som bredbåndsudbydere kan tilbyde dig i håbet om, at du vælger deres løsning.

Mobil-pakker: Se dig for, før du samler din streaming