Forbrugerrådet Tænk

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Social

Madspild: Alt du skal vide

Madspild koster en gennemsnitlig familie med 2 voksne og børn 7.200 kroner om året, og det belaster miljøet. Få tips til at bekæmpe madspild.

Indhold

Madspild er spild af penge og ressourcer

Madspild koster hvert år Danmark 11,6 milliarder kroner, viser den nyeste opgørelse fra Landbrug og Fødevarer fra 2014. Det belaster også miljøet, for når maden bliver smidt ud, har vi spildt energi, vand, sprøjtemidler og andre ressourcer på at producere mad, som ingen spiser.

Madspildet sker især i de danske husholdninger. Danske husholdninger smider nemlig 260.942 tons mad ud om året. Det svarer til, at hver dansker smider 47 kilo mad væk om året – eller at en gennemsnitlig familie med 2 voksne og 2 børn smider mad ud for 7.200 kr om året.

Maden behøver ikke ryge ud i skraldespanden. Du kan nemlig undgå at smide mad ud, hvis du opbevarer maden rigtigt, kender dine holdbarhedsmærker og tænker dig om, før du køber ind.