App: Få hjælp til at undgå madspild med For Resten
Gå til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem

App: Undgå madspild med For Resten-appen

Kan maden stadig spises? Hvordan skal maden opbevares? Og hvad kan du bruge dine madrester til? For Resten-appen giver dig tips til at undgå madspild.

Foto: Benjamin Media · 19. april 2022
Skærm på mobiltelefon viser appen For Resten, der hjælper dig med at undgå madspild.

Hent For Resten-appen i App Store eller Google play

For Resten-appen er udviklet af Forbrugerrådet Tænk i samarbejde med Stop Spild Af Mad og Landbrug & Fødevarer med støtte fra Promilleafgiftsfonden for landbrug, Miljøstyrelsens "Puljen til Mindre Madspild 2016" og Københavns Kommune.

Siden For Resten-appens udgivelse i 2012, er appen downloadet over 150.000 gange.

Undgå at maden ender i skraldespanden

Madspild koster dyrt. Det koster nemlig både for miljøet og din pengepung, når vi har spildt energi, vand, sprøjtemidler, penge og andre ressourcer på at producere mad, som ingen spiser.

Maden behøver dog ikke ende i skraldespanden. Forbrugerrådet Tænks For Resten-app gør det nemmere for dig at finde ud af, om du stadig kan bruge maden.

For Resten-appen giver dig også tips til at få brugt alle dine råvarer og rester efter måltider. På den måde kan du spare penge, tid og besvær i hverdagen.

Tak for en kanon app! Bruger den flere gange i ugen 👍🏼 Kæmpe hjælp til at få det bedste ud af ens fødevarer 💪🏼 Jacob Bruger af appen

Opbevar maden rigtigt

Mad ryger ofte i skraldespanden, selv om du sagtens kan spise det.

For Resten-appen giver dig en oversigt over en masse råvarer lige fra sild til gulerødder, og under hver enkelt produkt får du at vide, hvordan du kan se, om du stadig kan spise maden.

Mad holder sig i kortere tid, hvis det ikke bliver opbevaret rigtigt. Derfor får du også tips til, hvordan du bedst opbevarer maden, og hvor længe kan maden kan holde sig.

Madrester kan blive til lækker mad

For Resten appen hjælper dig også, så du kan give madrester nyt liv i spændende retter.

Appen indeholder nemlig opskrifter, og du kan søge på din madrest og finde den ret, du kan lave af maden.