Forbrugerrådet Tænk

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Titel

Plantefars: Kan det erstatte bøffen af kød?

Plantefars fås i flere forskellige typer, men kun en af typerne, kan i en hurtig vending gå for at være hakket okse- eller svinekød.
Af Lars Nøhr Andresen
14. Januar 2019
Foto: Thomas Dahl

Kan plantefars erstatte hakket kød?

Vegetarbøffer baseret på kikærter eller selleri har stået i de grønne kogebøger i årevis. Men det er først for relativt nyligt, at du kan købe færdig plantefars i supermarkedet. 

Nyt er også de plantebaserede produkter, der decideret går efter at efterligne hakket kød i både smag og tekstur. 

Forbrugerrådet Tænk har kigget nærmere på 7 slags plantefars: 

3 typer, der minder om kød

  • Naturli' Hakket
  • Naturli' Fars
  • Plantefars fra Schouten

4 typer, der er klassiske vegetarretter

  • Irmas Bønnefars
  • Irmas Falafelfars
  • Løgismose Plantefars
  • Naturli’ Plantefars

Plantefars kan godt minde om hakket oksekød

Farsprodukterne Hakket og Fars fra Naturli’, der forsøger at imitere hakket oksekød, består primært af vand og vegetabilsk protein, der kan være udvundet af for eksempel soja eller ærter. 

Kødfarven kommer fra rødbeder, og så indeholder farsen…

Disse plantefars minder om hakket oksekød

Få fuld adgang til taenk.dk

Bliv medlem for 54 kr./måneden:

  • Find de bedste produkter

  • Undgå at blive snydt

  • Få mere end 150 uvildige test

  • Modtag medlemsmagasin

  • Få hjælp før, under og efter køb