Kan plantefarsen erstatte bøffen? | Forbrugerrådet Tænk
Gå til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem

Plantefars: Kan det erstatte bøffen af kød?

Plantefars fås i flere forskellige typer, men kun en af typerne, kan i en hurtig vending gå for at være hakket okse- eller svinekød.

Lars Nøhr Andresen · Foto: Thomas Dahl · 14. januar 2019
plantefars lavet til plantebøf

Kan plantefars erstatte hakket kød?

Vegetarbøffer baseret på kikærter eller selleri har stået i de grønne kogebøger i årevis. Men det er først for relativt nyligt, at du kan købe færdig plantefars i supermarkedet. 

Nyt er også de plantebaserede produkter, der decideret går efter at efterligne hakket kød i både smag og tekstur. 

Forbrugerrådet Tænk har kigget nærmere på 7 slags plantefars: 

3 typer, der minder om kød

  • Naturli' Hakket
  • Naturli' Fars
  • Plantefars fra Schouten

4 typer, der er klassiske vegetarretter

  • Irmas Bønnefars
  • Irmas Falafelfars
  • Løgismose Plantefars
  • Naturli’ Plantefars

Plantefars kan godt minde om hakket oksekød

Farsprodukterne Hakket og Fars fra Naturli’, der forsøger at imitere hakket oksekød, består primært af vand og vegetabilsk protein, der kan være udvundet af for eksempel soja eller ærter. 

Kødfarven kommer fra rødbeder, og så indeholder farsen forskellige tilsætningsstoffer, der binder farsen sammen og giver en smag og en struktur, der skal minde om kød. 

Vil du læse hele artiklen nu?

Få adgang til denne artikel og hele tænk.dk – inklusive mere end 150 test – for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?