Forbrugerrådet Tænk

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Titel

Digitalkamera: Hvilken type skal du vælge?

Spejlreflekskamera, systemkamera eller kompaktkamera. Hvad skal du vælge? Vi har testet digitalkameraer og giver dig en oversigt over fordele og ulemper.
Af Trine Quaade Brøndsted
9. Januar 2020
Foto: iStockphoto

Skal jeg vælge spejlrefleks-, systemkamera eller kompaktkamera?

Digitalkameraer findes i flere varianter, lige fra de avancerede spejlreflekskameraer og systemkameraer til de små og enkle kompaktkameraer og actionkameraer.

Vi giver dig et overblik over fordele og ulemper ved de forskellige typer af kameraer.

Hvad er bedst - systemkamera eller spejlrefleks?

Digitale spejlreflekskameraer var i mange år dominerende, når det gjaldt billedkvalitet og har været det fortrukne kamera for den foto-interesserede.  Men i dag er digitalkameraer uden spejl ofte ligeså gode og i mange tilfælde bedre.

Et spejlfrit kamera bliver kaldt for et systemkamera eller mirrorless kamera, og Forbrugerrådet Tænk har testet adskillige modeller

Se alle testede digitalkameraer her

Kompaktkamera eller mobilkamera?

Et enkelt kompaktkamera bliver også kaldt for point-and-shoot kamera.  Alle indstillinger i kameraet er automatiserede på samme måde, som du kender det fra mobiltelefoner, og det gør dem nemme at bruge. Nye smartphones har ofte rigtig gode kamera indbygget og kan i nogle tilfælde godt konkurrere med kompaktkameraet på billedkvalitet.

Disse mobiltelefoner har det bedste kamera

Fordele og ulemper ved de digitale kameraer

Her får du en enkel oversigt over fordele og ulemper ved de forskellige typer af kameraer. Vi har kigget på spejlreflekskamera, systemkamera, kompaktkamera og actionkamera

Spejlreflekskamera - DSLR

Et digitalt spejlreflekskamera er ofte stort og tungt i forhold til andre kameratyper. Det skyldes det store kamerahus, der indeholder et spejl.

Spejlrefleks er for dem, der ønsker de bedste billeder og muligheder for at lege med mange manuelle indstillinger og udskiftning…

Få fuld adgang til taenk.dk

Bliv medlem for 54 kr./måneden:

  • Find de bedste produkter

  • Undgå at blive snydt

  • Få mere end 150 uvildige test

  • Modtag medlemsmagasin

  • Få hjælp før, under og efter køb