Forbrugerrådet Tænk

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Titel

Her er de bedste spejlrefleks- og systemkameraer

Spejlreflekskameraer og mirrorless systemkameraer giver de flotteste fotos og video. Vi anbefaler seks avancerede kameraer ud fra vores seneste test.
Af Tage Majland
28. Oktober 2021
Disse spejlreflekskameraer og mirrorles systemkameraer er bedst i test
Foto: Getty Images

Spejlreflekskamera (DSLR) og avancerede mirrorless kameraer giver den flotteste billedkvalitet. De avancerede og dyre kameraer bliver brugt af både professionelle fotografer og fotoentusiaster.

Spejlreflekskamera var tidligere fotografernes fortrukne kamera, men de spejlfrie systemkameraer er dem, der bliver produceret mest af i dag. Det er også de kameraer, som vinder indpas hos de fotointeresserede.

Vores digitalkamera test viser, at de spejlfrie systemkameraerne klarer sig bedst i vores test. Ser vi på kvalitet er de bedre og ofte til en billigere pris.

Test af spejlreflekskamera og systemkamera fra alle de populære mærker

Forbrugerrådet Tænk tester løbende de mest populære mærker af digitalkameraer på det danske marked på vores laboratorier.

Kameraer fra Canon, Fujifilm, Leica, Nikon, Olympus, Panasonic, Ricoh, Sigma og Sony er blevet testet for, hvor gode de er til at tage foto og video, farvegengivelse, billedstabilisering samt søgerens og skærmens kvalitet.

I testen ser vi også på brugervenlighed og undersøger, hvor nemt det er at tage billeder eller video, både ved automatisk og manuel brug.
Vi kigger også på batteriets levetid og forholder os til om pris og kvalitet hænger sammen.

Disse 6 avancerede digitale kameraer anbefaler vi:

Disse 6 avancerede digitale kamera anbefaler vi. Ét kamera bliver Bedst i test, det er suverænt på de fleste at de parametre vi tester på - men det er også dyrt.

Få fuld adgang til taenk.dk

Bliv medlem for 54 kr./måneden:

  • Find de bedste produkter

  • Undgå at blive snydt

  • Få mere end 150 uvildige test

  • Modtag medlemsmagasin

  • Få hjælp før, under og efter køb