Forbrugerrådet Tænk

Få testresultater, anbefalinger og hjælp til køb

Bliv medlem

Titel

Internetforbundne produkter: Stil 3 spørgsmål, før du køber

Kan dit tv, alarmsystem, din højtaler eller din Google Home gå på nettet? Så kan andre få adgang til dine personlige data. Få hjælp til at beskytte dit privatliv.
Af Camilla Gaarder
19. November 2019
Foto: Getty Images

Produkter med internetforbindelse gør hjemmet smart

Fladskærme, højtalere, robotstøvsugere, kaffemaskiner, lamper, alarmsystemer og sågar køleskabe kan alle købes i udgaver, hvor du kan koble produktet til dit internet. Det gør det blandt andet muligt for dig at styre produktet på din telefon.

Lyset kan du for eksempel tænde og justere gennem en app, når du ikke er hjemme. Eller du kan følge med i, hvem der kommer og går, hvis du har en dørklokke med kamera og internetforbindelse.

Smart home-produkter, intelligente produkter og IoT-produkter (Internet of Things) er alle navne, der dækker over smarte ting til hjemmet. Fælles for produkterne er, at de gør din hverdag nemmere.

Men hvis sikkerheden ikke er i orden, kan internetforbundne produkter også dele dine oplysninger og gøre dig sårbar over for hacking.

Er din ringeklokke med kamera sikker? Se vores test

It-kriminelle kan hacke dit tv eller din højtaler

Smart-tv, belysning, højtalere og andre internetforbundne produkter kan virke harmløse. Men disse produkter kan gøre dig sårbar over for hacking, hvis sikkerheden ikke er i orden.

Hackere kan forsøge at få kodeordet til dit wifi ved at hacke sig…

Få fuld adgang til taenk.dk

Bliv medlem for 54 kr./måneden:

  • Find de bedste produkter

  • Undgå at blive snydt

  • Få mere end 150 uvildige test

  • Modtag medlemsmagasin

  • Få hjælp før, under og efter køb