Det skal du vide, inden du bygger nyt hus eller renoverer det gamle | Forbrugerrådet Tænk
Gå til hovedindhold

Få adgang til hele tænk.dk

Bliv medlem

Det skal du vide, inden du bygger nyt hus eller renoverer det gamle

Her er, hvad du skal vide om aftaler, regler, rettigheder og klageadgange, inden du går i gang med at bygge nyt hus eller ombygge det gamle.

Morten Steiniche · Foto: Getty Images · 21. maj 2024
Nybyg hus

Der er meget, der kan gå galt, hvis du som forbruger skal i gang med et nybyggeri eller en større ombygning af din private bolig. Det er komplekse projekter med mange involverede parter, som du har at gøre med, og som du skal forholde dig til, fx entreprenøren og mange forskellige håndværkere.

Begynder projektet først at skride, kan det koste dig tid og mange penge, hvis du ikke er godt forberedt. Står du fx med en færdigbygget bolig med arealer, der er mindre end forventet, kan du opleve at være ringe stillet som forbruger.

Derfor bør du sørge for at forberede dig så godt som muligt, inden du skriver under på noget, og du bør også kende til dine rettigheder og muligheder for at klage, hvis projektet begynder at gå galt.

Der er dog meget stor forskel på, om du bygger et nyt hus fra bunden, eller om der er tale om en mindre ombygning, men principperne for, hvordan du bør agere som forbruger, er stort set de samme.

Bliv klogere her.

Indhent tilbud på opgaven

Sørg for at lave en fyldestgørende beskrivelse af det, der skal gøres. Beskrivelsen bør være så grundig, at du er sikker på, at der ikke er ekstraopgaver, der kan løbe på senere hen.

Vil du læse mere nu?

Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?