Så meget kan det koste dig at flytte dine værdipapirer
Gå til hovedindhold

Få adgang til alt indhold på tænk.dk, medlemsmagasinet og meget mere.

Bliv medlem

Urimeligt dyrt at flytte værdipapirer

Vil du flytte dit værdipapirdepot fra en bank til fx en billig online handelsplatform, kan det koste dig dyrt, viser vores undersøgelse.

Lars Nøhr Andresen, David Reinhardt · Foto: Thomas Dahl · 7. november 2022
Forskellige danske banker set udefra

Det kan være dyrt at handle med aktier. Det er konklusionen på vores test fra september (2022) af handelsplatforme til at købe og sælge værdipapirer på. Testen viser, at der er meget store forskelle på, hvad det koster at købe og opbevare aktier – og nogle af bankerne i testen havde voldsomt høje priser i forhold til de billigste handelsplatforme.

”Når vi ser sådan et testresultat, er det naturligt, at vi opfordrer forbrugerne til at skifte fra en bank, hvor det er dyrt at handle med aktier som fx Spar Nord Bank eller Ringkjøbing Landbobank, til en billigere handelsplatform som fx Degiro eller Nordnet. I den forbindelse undersøgte vi, hvad det egentlig koster at flytte et værdipapirdepot fra en bank til en anden, og vi blev overraskede over de meget høje priser, som flere af bankerne tager for dette,” siger projektleder David Reinhardt.

Se alle resultater af undersøgelsen længere nede på denne side.

Over én procent af din investering

I forbindelse med testen har vi lavet en modelportefølje bestående af 13 forskellige aktier til en samlet værdi af 500.000 kroner.

Undersøgelsen af priser for at flytte depot viser, at det koster fra 969 kroner op til 6.825 kroner at flytte modelporteføljen fra en bank til en anden.

Vil du læse mere nu?

Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.

Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.

Allerede medlem?