Forbrugere bliver lovet ’Bliv rig hurtigt’-investeringer
Finfluencere lokker med løfter om store og hurtige investeringsgevinster, der kan koste investorer dyrt. Myndighederne bør gøre mere, lyder det fra Forbrugerrådet Tænk.
Her skal du have paraderne oppe
Finfluencere
Det kan være inkompetent rådgivning, og rådgivningen kan være styret af finfluencerens egne økonomiske interesser. Du skal kort sagt være på vagt.
Investeringsgrupper på de sociale medier
Her skal du også være på vagt over for dårlig rådgivning og skjulte økonomiske interesser.
Bankerne og pensionsselskabernes investeringsrådgivere
Heller ikke her kan du være sikker på, om rådgivernes råd og anbefalinger først og fremmest er i selskabernes egne interesser.
Store og hurtige gevinster. Det er, hvad nogle finfluencere lokker især unge og yngre mennesker med på de sociale medier. Men der kan være tale om tvivlsomme investeringer i stærkt risikofyldte produkter som fx kryptovaluta eller investeringer, der foregår via platforme med hjemsted på eksotiske skattely-øer i Stillehavet, hvor de er unddraget kontrol fra EU og de danske myndigheder.
Vil du læse mere nu?
Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.
Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.
Investeringsforeninger: Sådan kommer du i gang
Investeringsforeninger gør det let for dig at investere din opsparing. Men høje gebyrer kan gå hårdt ud over dit afkast.
Her er forskellen på en investeringsforening og en ETF
De to investeringsprodukter minder på nogle måder om hinanden og kan godt sammenlignes, men en ETF adskiller sig på enkelte punkter, som du bør kende til.
Disse investeringsforeninger er de bedste
Der er store prisforskelle på investeringsforeninger og EFT’ere med globale aktier. Se, hvilke er de bedste i vores test.