Du kan have betalt ulovlige gebyrer på indbetalingskort
Danske forbrugere er i årevis blevet opkrævet ofte langt større gebyrer end tilladt, når de har betalt regninger via digitale eller fysiske indbetalingskort.
Et indbetalingskort – det, der i gamle dage blev kaldt et giroindbetalingskort – er ifølge dansk lov et betalingsinstrument, og derfor må det gebyr, som forbrugeren opkræves, ikke overstige den pris, som virksomheden betaler til sin udbyder for at kunne opkræve penge ved hjælp af indbetalingskortet. Det fremgår af en mail fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen til Forbrugerrådet Tænk.
For høje gebyrer for indbetalingskort
På baggrund af styrelsens mail tøver professor Jonas Hedman, professor i digitalisering ved CBS, ikke med at konkludere, at der således er tale om en lovovertrædelse, hver gang en erhvervsdrivende lægger et gebyr større end indløsningsgebyret oven på betalingen med indbetalingskort.
Vil du læse mere nu?
Få adgang til alle test og artikler på tænk.dk for kun 65 kr. om måneden.
Spar 10 % og få adgang i et helt år for kun 695 kr.
Ventetiden trækker ud for Dankort-brugere, der vil betale med mobilen
Fra næste år skal danske banker inkludere Dankort-delen af Visa/Dankort i Apple Pay. Rundspørge viser, at der stadig er uklarhed om, hvordan udrulningen kommer til at foregå.
Det skal du vide, hvis du bruger Visa/Dankort
Hvad koster et Visa/Dankort, og hvorfor skal du være opmærksom på, om du bruger Dankort- eller Visakortdelen af dit betalingskort? Hvad er et Mastercard Dankort? Få svarene her.
Skal du betale med Mastercard og Visa?
Hvad er forskellen på kreditkort som Mastercard og Visa – og Dankort? Hvad koster det, og hvad skal du være særligt opmærksom på? Læs med her.